Lopni mentek a Balatonra, börtön lett belőle

A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban egy év börtönre ítélte a tettest.

Idén júliusban történt, hogy egy a budapesti hajléktalan és ismeretlen társa kifejezetten vagyon elleni bűncselekmények elkövetése céljából a Balatonhoz utazott – derült ki a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményében.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit lopás bűntette miatt állította bíróság elé, miután a vád szerint társával egy balatonföldvári panzió recepciójáról lopott. A közlemény szerint a terhelt még az érkezésük napján a délutáni órákban bement a panzió előterébe, majd amíg ismerőse figyelt, kivette a portás őrizetlenül hagyott táskájából a pénztárcát.

A tolvajok a tárca átnézését követően a sértett 85 ezer forint készpénzét tartották meg, az iratait és a bankkártyáját pedig a pénztárcával együtt egy bokros területre dobták.

A sértett hamar felfedezte a lopást. A közelben lévő fiától kért segítséget, aki futva eredt az elkövetők nyomába, és egyiküket sikerült is feltartóztatnia. A siófoki rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették, majd a bíróság az ügyészségi indítványára letartóztatta.

A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban egy év börtönbüntetésre, valamint egy év közügyektől eltiltásra ítélte a terheltet, aki fellebbezett a döntés ellen.