Belföld

Kocsis Máté Magyar Péterről: új a messiás, a recept a régi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Fidesz frakcióvezetője szerint ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik.

A külföldi finanszírozók most is háborúpárti baloldali kormányt akarnak Magyarországon. Erről beszélt a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az MTI szemléje szerint Kocsis Máté azt mondta: a jelenlegi politikai viták jellemzően a háború köré csoportosulnak: Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli. Abban bízik, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, akár új politikai egységben tudják képviselni az európai érdekeket.
A háború nem európai érdek,

lehet érdeke az amerikaiaknak, érdeke az oroszoknak, bárkinek lehet az érdeke, de azt ma már mindenki kitapinthatja, hogy nem európai érdek.

A frakcióvezető szerint 2022-ben világosan kiderült, a magyar baloldalt külföldről finanszírozzák.

Maguk a résztvevők is elismerték, következményei is lettek, de ettől nem gondolom, hogy abbamaradt volna, ma is kitapintható az a háborúpárti retorika a magyar baloldalon is, ami Nyugat-Európában.

Magyar Péter felbukkanásáról Kocsis Máté úgy vélte, amit egy új messiás megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában most látunk, azt már láttuk 2022-ben. Márki-Zay Péternek hívták,

most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz.

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a háborúellenes magyar kormány megbuktatása, meggyengítése. A kormánypárti politikus szerint a szuverenitásvédelmi törvénnyel ugyan büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állítottak fel, de a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni a szabályok kijátszásáért.

Ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem lehet védekezni.

Szerinte azok, akik most az új baloldali szereplők mögött állnak, akik a dollárokat behozták a 2022-es kampányba, ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé építettek, most áttették máshova. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik,

aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon.

Kapcsolódó
Magyar Péter cáfolta, hogy Lázár János embere lenne
Nem hisz az európai egyesült államokban, illetve abban, hogy az ellenzék helyett Brüsszel fogja Orbán Viktort leváltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik