Sport

Be kellett dobni a törölközőt, akkora verést mért ellenfelére az ukrán bokszklasszis

TopRank / YouTube
TopRank / YouTube

Vaszil Lomacsenko technikai KO-val nyert George Kambosos Jr. ellen, így megszerezte az IBF gazdátlan könnyűsúlyú övét, valamint elnyerte riválisa IBO-címét is.

Szokatlan időpontban, helyi idő szerint vasárnap dél körül, Perth-ben csapott össze a két ökölvívó, a meccs előtt pedig az ukrán számított esélyesnek. Lomacsenko ennek megfelelően nagyon bekezdett, Kambosos az első két menetben mindössze háromszor találta el riválisát.

Ahogy ment előre a mérkőzés, egyre jobban kiütközött a különbség a két ökölvívó közt, a végére már vérző fejjel bokszoló, az erejével teljesen elkészült ausztrál pedig nem is bírta ki a pontozásig: a 11. menetben két olyan testütést is benyelt, ami után összerogyott, a másodikat követően a csapat bedobta a törölközőt. Kambosos karrierje 20-0 meneteléssel indult, de a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített – kettőt Devin Haney ellen –, és most először idő előtt kikapott.

A kétszeres olimpiai bajnok, pályafutása során három súlycsoportban is győztes Lomacsenko mérlege 18 győzelem és három vereség, a tavalyi, Haney ellen elveszített mérkőzését követően pedig 36 évesen is bizonyította, hogy még mindig képes világbajnoki szinten bunyózni. A sztárpormóter, Bob Arum azt mondta, ha Shakur Stevenson megnyerni a júliusi mérkőzését, akkor megpróbál összehozni egy gálát Lomacsenko ellen.

Kapcsolódó
„Az első héten minden nap a halálára vártunk” – Karl Wendlinger 30 éve kapott új életet
30 éve – Ratzenberger és Senna halála után két héttel – újabb baleset rázta meg a Forma-1 világát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik