Belföld

Eltűnt a spanyol lovasiskola Facebook-oldaláról a Novák Katalin látogatásáról szóló poszt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Az Andalúziai Királyi Lovasiskolában bukkant fel csütörtökön Novák Katalin volt köztársasági elnök egy magas rangú spanyol katonatiszt társaságában  – erről az intézmény a Facebook oldalán számolt be még pénteken.

Csakhogy a bejegyzés azóta elérhetetlen, mert leszedték azt. 

A loavasiskola pénteki posztjában azt írta, 

tegnap látogatást tett nálunk Novák Katalin, Magyarország korábbi elnöke és Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottja.

A bejegyzéshez több fotót is csatoltak. Az ezredest a helyi média szerint szűk egy éve nevezték ki erre a posztra. A volt köztársasági elnökről és az ezredesről több közös fénykép is készült.

Megkérdeztük a Jerez de la Fronterában található lovasiskolát, miért döntöttek a bejegyzés eltávolítása mellett. Válaszukkal, amint megérkezik, kiegészítjük a cikkünket. 

Novák Katalin február 10-én mondott le köztársasági elnöki pozíciójáról, nem sokkal az után, hogy kiderült, tavaly áprilisban elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki segítette a pedofil igazgatót a rá terhelő vallomást tévő gyerekek kényszerítésében.

Novák Katalin lemondása óta nem jelent meg nyilvánosan, még utódja, Sulyok Tamás beiktatására sem ment el. Azt viszont lehet tudni, hogy háromfős titkárságot igényelt, amely a Szabad György Irodaházban kapott helyet, és igényt tart egy gazdasszonyra is, havi bruttó 700 ezerért. Novák lakást is igényelhetett volna, ezzel azonban nem élt.

A volt köztársasági elnökök életük végéig ugyanannyit keresnek, mint a mindenkori államfők: ez a házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese, jelenleg bruttó 5,2 millió forint havonta. Novák Katalint a törvény alapján élete végéig a háromfős titkárság mellett térítésmentes egészségügyi ellátás és autó is megilleti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik