Belföld

Belső viták után nem indul a polgármesteri posztért Kovács Gergely a XII. kerületben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Bár névtelenül adta közre üzenetét, a Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi szervezetének Facebook-oldalán, az egyes szám első személyben írt szöveg arra enged következtetni, hogy a pártelnök, Kovács Gergely mégsem száll ringbe a polgármesteri székért a Hegyvidéken.

Mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta

– olvasható a bejegyzésben, amelyet Kovács maga is megosztott a Facebookon.

Kovács 2019-ben szerzett képviselői mandátumot a XII. kerületi önkormányzatban, mandátuma alatt több korrupciós ügy feltárásában szerepet vállalt. Ráadásul a napokban kiderült, hogy a kerületet 2006 óta vezető fideszes Pokorni Zoltán kiszáll a politikából, és nem indul újra a posztjáért, így Kovács esélyei még inkább megnőhettek. Már csak azért is, mert pártjának különösen nagy a támogatottsága a fővárosban. Kovács azonban nem indul, az indoklás szerint azért, mert a tagság nem támogatta, hogy részt vegyen az ellenzéki előválasztáson, „annak meg semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában.”

A Fidesz jelöltje Pokorni helyett az eddigi helyettese, Fonti Krisztina lesz, míg ellenzéki oldalról a momentumos Farkas Csaba és az LMP-s  Kendernay János indulása is napirenden van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik