Belföld

Karácsony Gergely a csőtörésről: „Pont erről beszélünk hónapok óta”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Budapest segít az agglomerációs települések vízellátási gondjaiban Érden, Diósdon és Törökbálinton is – írja Facebookon Karácsony Gergely. Mint ismert, néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték a Budapest-Csepel irányból átvett ivóvizet továbbítja. A csőtörés akkora, hogy Érd, Törökbálint és Diósd egy részén karácsonyig vízhiány lehet. Törökbálinton a vízhiány miatt az óvoda, az iskola és a bölcsőde is bezárt.

A főpolgármester azt írja,

Pont erről beszélünk hónapok óta: a budapesti adófizetőknek milliárdokat kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit. És ehhez jön még hozzá a perverz közműadó, tudniillik az állam megadóztatja a vízcsöveket is. A kormány ezt a helyzetet is ostoba lejáratásra, Budapest (és persze az én) szapulásomra használta, pedig ebből pont az jön csak, ami most is bekövetkezett: vízellátási problémák, amelyek több agglomerációs települést is érintenek az ünnepek előtt.

A Fővárosi Vízművek segít – írja Karácsony, aki hozzátette, a csőtörések Budapest több pontján is okoznak problémát.

Posztjából kiderül, hogy kedd óta két 4 köbméteres tartálykocsival 24 órában van jelen a Fővárosi Vízművek Érden, az FKF további egy 4 köbméteres autóval van kint a helyszínen, és Budatétényről hordják a vizet Diósd, Törökbálint magasabban fekvő utcáiba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik