Belföld

Börtönbe kell vonulnia Szabó Bálintnak, az Orbán konvoját üldöző szegedi képviselőnek

Varga Jennifer / 24.hu
Kötcsei piknik 2022. szeptember 10-én a Dobozy kúria kertjében.
Varga Jennifer / 24.hu
Kötcsei piknik 2022. szeptember 10-én a Dobozy kúria kertjében.

Sokszor, sokféleképp beszámoltunk korábban Szabó Bálint szegedi képviselő ügyeiről, a többi között arról is, hogy tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor TEK-es járművekből álló konvoját.

A történtek után a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását. Később aztán a Pesti Központ Kerületi Bíróság 1 év 6 hónap börtönre ítélte, de a büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett pedig 6 évre eltiltották a közúti járművezetéstől is. Az eljárás ideje alatt a szegedi politikus összesen 7 és fél hónapot töltött letartóztatásban.

Szintén Szabó volt az, aki tavaly augusztus 20-án az általa szervezett „gazdatüntetés” keretei között lezárta Budapesten a Dózsa György út egyik sávját néhány gépjárművel.

A két ügy ott ér össze, hogy a gazdatüntetésen történtek miatt Szabó kapott egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit viszont nem tudott befizetni, mert épp börtönben volt. „Ezért 8 nap elzárásra változtatták” – tudatta az Indexel a képviselő, megerősítve egyúttal a lapnak, hogy december 11-én bevonul a Csillagbörtönbe.

A képviselő a közösségi oldalán a behívó levelét is megmutatta, amin többek között az olvasható, hogy a személyes iratai mellett vigye magával gyógyszeres kezeléséről szóló dokumentumait, gyógyszereit és gyógyászati segédeszközeit, iskolai végzettségét igazoló bizonyítványait, továbbá öltözzön az évszaknak megfelelően és vigyen magával egynapi élelmet is.

Szabó Bálint volt az a képviselő, aki 2021 februárjában azt állította, elrabolták és egy égő szalmabálához kötözték, később a rendőrség hamis tanúzás miatt indított ellene nyomozást az ügyben. Néhány évvel később azzal került be a hírekbe, hogy bilincsben vitték el kötcsei piknikről, legutóbb pedig azzal állt elő, hogy elindul a főpolgármester-választáson – miközben méltatlanság miatt kizárták a szegedi közgyűlésből.

Kapcsolódó
Korábban autóval üldözte, most Orbán Viktor szomszédjába költözik Szabó Bálint szegedi képviselő
Kérdés, hogy meddig marad képviselő, pénteken dönt a sorsáról a szegedi képviselő-testület.
Kapcsolódó
Szabó Bálint: Égő szalmabálához kötöztek a cipőfűzőmnél fogva
Ez egy nagyon hosszú tizenöt óra volt, mondta a szegedi képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik