Belföld

Orbánt üldözte, bevágott a konvojba Szabó Bálint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Blikk birtokába került egy fedélzeti kamera felvétele, amelyen az látható, hogy Szabó Bálint miként vágott be az egyik védett vezetőt – feltehetően Orbán Viktort – kísérő konvojba tavaly szeptember 21-én. Az öt hónapja letartóztatásban lévő szegedi önkormányzati képviselő nem engedelmeskedett a konvojt záró Skoda jelzésének, sávokon keresztül cikázott kilométereken át egy Mercedes mögött. Szabó többször is veszélyesen megközelítette a járművet, a többi közlekedő mellett is csak minimális távolsággal suhant el olykor. Egyszer pedig a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel, és autója ablakán kihajolva sípolt és integetett, írja a Blikk.

A felvétel bizonyítékként szerepel a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés bűntettével megvádolt politikus elleni vádiratban. Az ügyészség szerint csak ezen felvétel alapján a KRESZ hét pontját sértette meg a vádlott, aki egyébként 2021 decemberében, miután autójával csatlakozott a védett személyeket szállító konvojhoz, besétált a Terrorelhárítási Központ által biztosított V4-csúcsra, és Emmanuel Macron francia elnök mellett szelfizgetett.

Emlékezetes, hogy Szabó tavaly augusztus 20-án traktorokkal készült megbénítani Budapestet, de próbálkozása teljes kudarcba fulladt. Ezt követően bilincsben vitték el a kötcsei piknik helyszínéről.

Szintén szeptember 21-én Szabó a társaival megjelent a budai Várban, Orbán hivatala közelében, hogy az általa bejelentett demonstráción részt vegyen. Itt a rendőri intézkedés miatt azt kiabálta: csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, élőlánccal akadályozzák meg az előállítást. Ezután több hivatalos személlyel is dulakodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik