Belföld

Elindul a főpolgármesteri székért az Orbán konvoját üldöző Szabó Bálint

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Szabó Bálint, volt szegedi önkormányzati képviselő is beszáll a budapesti főpolgármesteri székért vívott küzdelembe, jelentette be a politikus a Facebook-oldalán. Szabó korábban a szegedi polgármesterséggel kacérkodott, ám elmondása szerint a börtönben töltött hét és fél hónap alatt volt ideje gondolkozni, és arra jutott, hogy ma a miniszterelnökkel szemben a főpolgármesteri cím az egyetlen komolyan vehető közpozíció.

Így kívánok eleget tenni annak a felszólításnak, hogy előre menjünk, ne hátra

– jelentette be a független-civil jelöltként induló Szabó, utalva a Fidesz 2022-es kampányszlogenjére.

Szabó Bálinttól szeptemberben vették el a képviselői mandátumát, miután a testület méltatlannak találta a tevékenységét. Szabótól nem áll távol az akcionizmus: legutóbb Orbán Viktor ünnepi beszédét kívánta trombitálással megzavarni Veszprémben, de a múltban a miniszterelnök konvoját is követte, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Tavaly több alkalommal is akadályozott rendőrségi konvojokat, az egyik elé be is vágott.

Szabó Bálint nevéhez fűződök a sikertelen fővárosi gazdatüntetés. Eredetileg traktorokkal bénította volna meg a pesti alsó rakpartot, ám végül se traktorok, se gazdák nem jelentek meg.

A képviselő ezen túl is hosszú ideje különös szereplője a hazai közéletnek. Pályafutása elején a későbbi zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő, Tóth Csaba oldalán tűnt fel, egy tagtoborzási botrány során azt állította, hogy megverték és megerőszakolták. Később megjárta a DK-t is, majd a szegedi Fidesszel is együttműködött, de aztán összekülönböztek.

Tavaly a Makói Járási Ügyészség is eljárást indított vele szemeben, amiért egyszer rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik