Közélet

Elrendelték Szabó Bálint letartóztatását

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Az elmeorvosi megfigyelést a bíróság nem tartotta indokoltnak. A végzés nem végleges.

Elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint  letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a döntést a bűnismétlés veszélye indokolta. A nyomozási bíró korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ehhez szükséges önkéntes jogkövetés a gyanúsított esetében teljes mértékben hiányzott, sokszor megszegte az előírt szabályokat.

Szabó József Tamás felidézte, a gyanúsított egyebek mellett autójával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Szabó Bálint ellen több eljárás van folyamatban, ám tevékenységét azt követően is folytatta, hogy az első cselekménnyel meggyanúsították. A szóvivő jelezte, az ügyészség azt kérte, vigyék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, de a bíróság ezt, a korábbi szakértői vélemény alapján elutasította.

A végzés nem végleges, a gyanúsított a döntés ellen fellebbezést jelentett be. Sajtóhírek szerint Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő többször próbált a kormányfő közelébe férkőzni, a kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el (kiemelt képünkön). Nyáron gazdatüntetést szervezett Budapestre, de kevesen csatlakoztak hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik