Belföld

Szabó Bálint: Égő szalmabálához kötöztek a cipőfűzőmnél fogva

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Szabó Bálint a Karc FM-nek nyilatkozott arról a napról, amikor néhány órára eltűnt, írja a Szegeder. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabó februárban egy súlyos leleplezésként beharangozott sajtótájékoztató előtt tűnt el egy fél napra. A szegedi független önkormányzati képviselőt akkor a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság is eltűnt személyként kereste, végül a városból kivezető autópálya mellett találtak rá kihülve, hiányos öltözetben.

Szabó korábban azt állította, hogy február 15-én szokásos reggeli futására indult autójával, de csak a közeli benzinkútnál megejtett vásárlására emlékszik. Hogy pontosan mi történt ezután, az nem derült ki, elmondása szerint amikor feleszmélt, este volt, és a város másik pontján találta magát.

Este nyolc óra magasságában gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába, ahova nem önszántamból kerültem. (…) Az életemet egy szolgálaton kívüli rendőr mentette meg.

A képviselő most a Karc FM-nek arról beszélt, hogy nem önszántából került az újszegedi liget futópályájáról Makó mellé, illetve azt állította: egy égő szalmabálához kötözték a cipőfűzőjénél fogva a tanyavilágban.

Ez egy nagyon hosszú tizenöt óra volt, amit szeretnék kitörölni az életemből, de ez nyilván nem fog menni

– fogalmazott. Elmondása szerint hét embert látott, akik részt vettek ebben, kettőt közülük fel is ismert, a rendőrségnek pontos leírást adott róluk. Felmerült továbbá, hogy az ügy mögött Szabó felesége lehet, ezért a lakásukon házkutatást tartottak.

Arra a kérdésre, milyen üzenetet adott át Szabó hét általa leírt elrablója, a képviselő azt felelte, azt kérték tőle, hogy éjfélre érjen Romániába, mert a családjával fognak dolgok történni. Állítása szerint úgy kellett volna megtennie gyalogosan a távot, hogy közben elrablói tisztes távból követik és ellenőrzik őt.

(via Telex)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik