Belföld

Szlovák külügyminiszter Kovács Zoltánnak: Kezd fárasztó lenni államtitkár úr

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kovács Zoltán is belekeveredett a szlovák és a magyar külügy között zajló szócsatába, miután a Twitteren megosztotta Menczer Tamás nyilatkozatát.

A külügyi államtitkár hétfőn az MTI-nek arról beszélt „a szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, és igaza is lenne, ha ennek a konfliktusnak lenne megoldása a harctéren, de nincs.” Mint ismert, korábban Miroslav Wlachovský, a szlovák ügyvezető kormány külügyminisztere vasárnap a Twitteren arra kérte Szijjártó Pétert, ne mondja meg, hogy mások mit gondolnak, mielőtt megkérdezné őket, a magyar külügyminiszter ugyanis a napokban kijelentette, hogy az EU szerint az orosz-ukrán háború még négy évig fog folytatódni.

Bár legutóbb Menczer nyilatkozott, Wlachovský most az ő megszólalását tweetelő Kovácsnak címzett egy üzenetet. Mint írta,

őszintén szólva kezd fárasztó és kissé unalmas lenni államtitkár úr. Ha az oroszok befejezik a harcot, nem lesz háború, ha az ukrán befejezik a harcot, nem lesz Ukrajna. Nagyon félénk az agresszor megnevezésével. Az orosz fegyverek hoztak pusztítást és halált Ukrajnára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik