Belföld

Honvédezredest gázoltak el oda-vissza az M1-esen

honvedelem.hu
honvedelem.hu

Csütörtökön szörnyű tragédia történt az M1-esen: mint megírtuk, öt autó ütközött össze Bicskénél, és az utasok kiszálltak a járművekből. Az egyiküket elütötte egy autó, aminek következtében a szemközti sávba repült, ahol áthajtott rajta egy másik autó. Most a Honvédelmi Minisztérium az RTL-nek megerősítette, hogy Bárány Mihály ezredes vesztette életét a balesetben.

Bárány ezredes nem csupán kiemelkedő katonai vezetőként, de kiváló diplomataként is szolgálta hazánkat és a nemzetközi közösséget. Munkássága alatt számos jelentős pozíciót töltött be, melyek során mindig a szakmai precizitás és az emberi méltóság szempontjait tartotta szem előtt

– emlékeztek az ezredesre a Honvédség honlapján. Mint írták, Bárány Mihály 1990-től kezdve szolgálta a Magyar Honvédséget különböző alakulatparancsnoki pozíciókban, ahol már korán kivívta bajtársai tiszteletét és elismerését. Később, a nemzetközi területen is kimagaslóan teljesített: 2001 és 2002 között az Egyesült Nemzetek katonai megfigyelőjeként, majd 2004 és 2005 között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) keretein belül szolgált Grúziában. 2005-től kezdődően, több mint egy évtizeden át látott el különböző vezetői feladatokat a Honvédelmi Minisztériumban. Az utóbbi években tapasztalatait a védelmi innováció területén is kamatoztatta, legutóbb a Védelmi Innovációs Kutatóintézet EDF szakértőjeként.

Bárány Mihály ezredest a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik