Belföld

Nyolc személlyel szemben indult eljárás a Budaházy kiengedését követelő tüntetők közül

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Nyolc személlyel szemben indított eljárást a BRFK a hétfő reggeli, Budaházy György szabadon engedését követelő tüntetők közül, amiért jogtalanul lezárták az Erzsébet hidat.

A néhány fős csoport reggel nyolc óra körül keresztbe állt a személyautókkal, és transzparensekkel zárta le az Erzsébet hidat. A BRFK azt közölte, hogy kilenc embert igazoltattak, közlekedési szabálysértés miatt egyikükkel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, nyolc fővel szemben pedig eljárás is indult.

Kapcsolódó

A jogellenes gyűlés szervezőjével, vezetőjével szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt külön szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. A helyszínről a rendőrök négy gépkocsit szállíttattak el, a forgalom 9 órára mindkét irányban megindult a hídon. A BRFK vizsgálja a közérdekű üzem működésének megzavarása bűncselekmény gyanúját is.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte „Szabadságot Budaházynak!” címmel.  Budahűzyt tizenhét év fegyházra ítélték márciusban terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt.

Húsz évvel ezelőtt Budaházy társaival ugyanezen a napon zárta le az Erzsébet hidat, a 2002-es országgyűlési választás szavazatainak újraszámolását követelve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik