Belföld

Budaházy szabadon engedését követelő tüntetők zárták le az Erzsébet hidat

Demonstráció miatt lezárták az Erzsébet hidat Budára, Pest felé a buszsávban halad a forgalom, közölte a BKK hétfő délelőtt Facebook-oldalán. Mint írták: a 7-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Rudas Gyógyfürdő, az 5-ös és a 133E autóbusz a Ferenciek tere M és a Március 15. tér, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E és a 112-es autóbusz pedig a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megállót.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte „Szabadságot Budaházynak!” címmel. Emlékeztetőül: márciusban tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék.

Húsz évvel ezelőtt Budaházy társaival ugyanezen a napon zárta le az Erzsébet hidat, a 2002-es országgyűlési választás szavazatainak újraszámolását követelve.

A rendőrség jelezte, hogy a rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Az intézkedés folyamatban van, tették hozzá.

Frissítünk! 09:05

A BRFK tájékoztatása szerint mind a két irányban megindult a forgalom a hídon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik