Belföld

Újabb fejlemény a soroksári gyilkossággal kapcsolatban

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 09. 21. 13:26

Fordulat várható a soroksári gyilkosság ügyében a Ripost információi szerint. A lap arról ír, hogy néhány órával órával ezelőtt az egyik vidéki kapitányságon jelentkezett egy férfi, hogy köze van Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolásához, és beismerő vallomást akar tenni. A Ripost információi szerint a rendőrség meghallgatja, hogy kiderüljön: van-e alapja annak, amit állít.

Megkerestük az ORFK-t, hogy történt-e az ügyben kihallgatás, és beismerő vallomást tett-e a lap által említett férfi, illetve bővült-e a gyilkossággal gyanúsítottak száma vagy a rendőrség továbbra is R. Szilvesztert gyanúsítja a futónő megölésével, az alábbi választ küldték:

A rendőrség minden egyes – az üggyel összefüggésben megjelenő – lapértesülést nem kíván kommentálni. A nyomozással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elhangzottakat meghaladóan a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

– közölte az ORFK

Mivel a válaszból nem derült ki teljesen egyértelműen, hogy a korábban bejelentett R. Szilveszteren kívül most már másnak is köze lehet-e a futónő megöléséhez, ezért ismét megkerestük az ORFK-t. Ezúttal viszont már csak annyit kérdeztünk, hogy a rendőrség kit, illetve kiket gyanúsít a gyilkossággal. Válaszukban figyelmünkbe ajánlották azt a szeptember kilencedikén kiadott  közleményüket, amiben Petőfi Attila vezérőrnagy elmondja, hogy R. Szilvesztert gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség továbbra is csak az erzsébeti férfit gyanúsítja a soroksári gyilkosság elkövetésével.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője a két héttel ezelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter már a gyerekkorát is a helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett és lopásokból tartotta fenn magát.

R. Szilveszter megtagadta a vallomást. A kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, hogy úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült. A nyomozók szerint viszont ez a variáció teljesen kizárt.

Megtudtuk, hogy a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfit többször is kihallgatták a rendőrök az elmúlt két hétben. Ám ő egyelőre azt a taktikát választotta, hogy kivár. Azaz néhány kérdésre válaszol a nyomozóknak, ám egyelőre semmi konkrétumot nem mond a gyilkossággal kapcsolatban. Állítólag akkor szeretne vallomást tenni, ha ügyvédjével részletesen áttanulmányozták az ügy iratait.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.