Belföld

Szíven szúrta feleségét egy buszsofőr, fia végzett vele – megszólalt a család

Szörnyű családi tragédia történt a hosszú hétvégén Dágon. Egy családi veszekedés odáig fajult, hogy az apa többször is szívtájékon szúrta a feleségét. Az egyik fia próbálta megfékezni a feldühödött apját, de a rendőrök szerint olyan erősen megszorította, hogy meghalt. Az anyját védő 35 éves férfi sokkot kapott, testvére nyilatkozott a 24.hu-nak.

Korábban is volt kisebb veszekedés apu és anyu között, de az utóbbi két hétben egyre sűrűbbek, és durvábbak lettek ezek a viták. Apu mondta, hogy ő nem szeretne elválni, de anyu közölte vele, hogy ha nem javul a helyzet, akkor ez lesz a vége

– mondta lapunknak Dávid, a meghalt férfi nagyobbik fia, aki kérésünkre elmondta, hogy szerinte mi vezetett ehhez a szörnyű családi tragédiához.

Édesapám buszsofőrként dolgozott. Nem ivott nem dohányzott és évek óta nagyon komoly műszakokat vállalt be, hogy minél magasabb nyugdíja legyen. Állandóan délutános volt. Négy napon keresztül tolta, aztán amikor hazajött, neki állt megetetni és ellátni a jószágokat. Anyu állandóan könyörgött neki, hogy ne csinálja, de ő szerette volna minél nagyobb biztonságban tudni a családot, ezért túlhajszolta magát. Olyannyira, hogy nemrég kapott egy nagyon durva idegösszeroppanást.

– tette hozzá alig hallhatóan. Dávid kérésünkre elmondta, hogy mit mesélt neki öccse a szörnyűségről, és hogy milyen állapotban van az édesanyjuk.

Azt mondta, hogy hallotta, hogy apu matat éjszaka, és megpróbálta megállítani. Addigra viszont már négyszer is megszúrta anyut. Kétszer a szíve mellett, egyszer pedig a tüdejét és lejjebb. Édesanyám mesterséges kómában volt idáig. Ma reggel ébresztették fel az orvosok.

A rendőrségi közlemény szerint a kisebbik fiú olyan erővel fogta le az apját, hogy meghalt. Testvére szerint viszont semmi nem bizonyítja, hogy valóban emiatt halt meg az apjuk.

Öcsém egyelőre próbálja felfogni a történteket, de nem igazán tudja. A történtek után sokkot kapott, és még most is teljesen össze van zavarodva. Saját maga sem tudja még, hogy mi merre, hány méter. Bármennyire is nagy darab férfi, teljesen összeroppant lelkileg. Azt viszont nem értem, hogy sokan úgy állítják be a testvéremet, mintha gyilkos lenne. Még nincs meg a boncolás eredménye, még mi sem tudjuk hogy miben halt meg az édesapánk.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 35 éves férfi ellen, aki jelenleg szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik