Élő Belföld

Orbán hazaküldte Sorost, Gyurcsány tárgyalna a Jobbikkal, a Nemzeti Múzeumnál tüntettek a diákok

Orbán azt ígérte, a választás után elégtételt vesz – élőzzük a napot.

Karácsony: A zsarnokság Felcsútról jön

Színpadon az este főszereplője, Karácsony Gergely. Karácsony szerint Hajós András téved, mert a mai nap főszereplője nem ő, hanem a tüntetők, akik az igazságos és szabad Magyarország mellett tüntetnek.

Csúnyán indult a nap, esett az eső, de most süt a nap a Szabadság hídon, mondja Karácsony. A magyarok 170 éve ezen a napon beírták a magyarokat a szabadságszerető népek közé. Hitet tettünk a szabadság, az egyenlőség és a testvériség mellett. Nem éltünk mindig szabadságban, sokszor újra kellett kezdenünk. És az sem rajtunk múlt, hogy valóban szabadságban élhettünk, mert akik rajtunk zsarnokoskodtak, azok mindig külföldi tankokkkal és katonákkal érkeztek. Nem a saját akaratunkból töltöttük az időt zsarnokságban, ezt eddig mindig elmondhattuk.

Most nem mondhatjuk. Ma a Szabadság nem külföldi erők miatt van veszélyben, a zsarnokság nem keletről, vagy nyugatról jön, hanem Felcsútról,

mondta Karácsony.

Gyurcsány: Tárgyalni kell a Jobbikkal

Másban is túllép eddigi álláspontján.

Kijelenti: tárgyalni kell a Jobbikkal.

Nem választási együttműködést szorgalmaz, hanem arról egyeztetne, a remélt győzelem után hogyan működnek majd együtt a parlamentben az Orbán-rendszer lebontásában.

Ezért tárgyalásra hívja az ellenzéki pártokat: az MSZP-P, az LMP és a Jobbik vezetőit.

Lazul:

Annyit kérek, hogy ugorjanak be hozzánk és tárgyaljunk.

A „kákán is csomót keresők nem érdekelnek, a hazám érdekel, a hazám pedig megér egy tárgyalást, annál sokkal többet is”.

Gyurcsány: Nagyvonalúnak kell lenni, visszalépünk Szél ellenében

Azt mondja, „nincs olyan ellenzéki párt, mely egyedül legyőzhetné a Fideszt, de együtt többen vagyunk”.

Arra szólít fel, győzzön az ellenzék, aztán jöhet a koalíció, értsd, egyelőre nem posztokat osztanak, hanem harcolnak.

Most még, így Gyurcsány, nagyvonalúnak kell lenni: mindenütt csak egy demokratikus ellenzéki jelölt induljon, a többiek (a Jobbik) pedig segítsenek Orbánék leváltásában.

Bejelenti, hogy Budakeszin egyoldalú lépéssel visszavonja jelöltjét, Tóth Zoltánt a zöld Szél Bernadett ellenében.

Gyurcsány: Ha harc, hát legyen harc

A szavak ideje lejárt, elmondtunk mindent a gazemberségről, soha nem alkudtunk meg Orbán rendszerével, ez adja erőnket.

Ezzel kezdi beszédét a DK elnöke, aki győzelemre készül.

Igazságot adna a kisemmizetteknek, szabadságot a sajtónak, a szónak, a hitnek, szabadulást a politikai státuszfoglyoknak, reményt az elesetteknek, felemelkedést a nemzetnek.

Azt mondja, túl sokszor érezte a cselédlakást elárasztó dohszagot, s nem felejtette el, az elesettekért akar győzni.

Úgy véli, soha senki nem szállt szembe olyan bátorsággal Orbánnal szembe, mint a DK.

Ismét felhozza, hogy a hazaárulás vádját is vállalva álltak ki azzal, hogy ne szavazhasson itt, aki nem Magyarországon él.

Hitet tesz az előzetesben lévő Czeglédi Csaba mellett:

Ha harc, hát legyen harc.

Koronamásolat előtt esküdtek a Jobbik-jelöltek

Mirkóczki váltotta ismét Vonát, aki felvezette a már belengetett eseményt: a Jobbik jelöltjei a Szent Korona másolata előtt leteszik az esküt, ahogy szokták. Az eskü lényege, hogy csak saját nemzetüket és magyar hazájukat szolgálják. Ellenállnak az anyagi-hatalmi csábításoknak, nem engednek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvják-védik nemzetüket a hazugságtól, nélkülözéstől, szolgaságtól. Erejükkel, tudásukkal és tiszta lelkiismeretükkel azért melóznak majd, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgái legyenek. Ha a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válnak, mandátumukat azonnal visszaadják.

Isten őket úgy segélje.

Vári-Kovács Péter színművész előéneklésével a Szózat és a Székely Himnusz csendül fel, mi pedig elzárjuk a közvetítést, mint Putyin a gázcsapot. Viszontlátásra!

Kunhalmi: Jobbik=Orbán

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke: “Azt a mindenit, a betyárját, milyen sokan vagyunk! Budapestiek, demokraták, hát hogy vagytok? Viszket-e a tenyeretek?” A jelenlévőket méltatja, ők voltak azok, akik megvédték a kockás ingesekkel a gyerekeket, a ligetet, ők a reális, okos demokraták, mert ott vannak, ahol a legnagyobb esély van Orbán Viktor elsöprésére. A Momentumról is szót ejtett, szerinte nem elég aláírásokat gyűjteni, hogy megfékezzék az olimpiát, és nem elég a korszakváltáshoz, hogy ki milyen frissen alapított pártot. Orbán Viktor akar korszakot váltani, a fenébe is – mondja. A politika harc a demokráciáért, a jobb életéet, egymásért – véli. Cukiskodókkal, áldemokratákkal nem lehet együtt küzdeni – mondja a Jobbikról, amelyben szerinte többen vannak, akik Orbán politikáját szeretik, mint az ellenállók. Minden Jobbikra adott szavazat Orbánt segíti szerinte.

Vona vártornyán zászló fog lobogni

Vona azt tanulta meg, aki negatív energiákból égetett téglákból épít várat, az nem halad előre. Lehet, hogy elcsépelt, de szereti a másik magyar embert. A szeretet tégláiból kell a tisztességes magyar emberekkel kell várat építeni, aminek tornya is lesz. A toronyban nem a félelem, elnyomás, harag zászlaja fog lobogni, hanem

a szabadságé.

Arcra esne Vona, ha nem előre nézne

Sikeres és boldog egyéneket akar Vona Magyarországon, ez egy választási program. Amikor reggel elkezdett készülni erre a beszédre, megfogadta, hogy nem fog a többi párttal foglalkozni. De Vona csak előre akar nézni, összefogást és egyetértést akar. „Aki örökké csak hátranéz, az előbb-utóbb felbukik” – mondta a pártelnök. A keserűségre vagy haragra építik a politikát, az még több ilyet szül. Mikor vesszük észre, hogy ebből elég? – kérdezi. Pedig a szemünk láttára mennek el a fiatalok, sírnak a szülők, belebetegszenek az emberek. Már kiabálva mondja, milyen az, hogy a középiskolások tüntetnek, legközelebb az óvodásoknak kell utcára menni? Vona nem akar többé másik magyar emberrel harcolni, max. a korrupcióval. Felteszi a kérdést, miért kell tisztességes jobb- vagy baloldali emberrel harcolni.

Vona kormányváltó 12 pontja

A Jobbiknak programot és utat kell mutatnia Vona Gábor szerint. A cél, hogy a gyermekeink ne meneküljenek, a nagyszülők ne sírjanak, jó legyen itt élni. Vona kitalált 12 aktuális pontot is:

  1. Valódi biztonságot, nem plakátokkal, határőrséggel. Semmilyen kvótát nem akarnak.
  2. Erős és igazságos Európát.
  3. Valódi demokráciát független intézményekkel, kíméletlen elszámoltatással.
  4. Működő egészségügyet önálló minisztériummal.
  5. Modern, 21. századi oktatást, ahol tisztelik a diákokat és a jövőt, dettó önálló tárcával.
  6. Igazságos nyugdíjrendszert, biztos időskort, magasabb nyugdíjakat.
  7. Korszerű államigazgatást, ahol az állam megbecsüli a közmunkást és közalkalmazottat is.
  8. Az önkormányzatok megmentését, mert imádják az összes települést, de a falvakat nem fogják hagyni.
  9. Igazságot a devizahiteleseknek.
  10. Az elvándorlás megállítását, méltó ifjúság- és családpolitikát, bérlakásépítési programot.
  11. A multinacionális tőke adókedvezményei helyett a kkv-k tevékenységét segítenék.
  12. Béruniót, igazságos, tisztességes béreket és munkakörülményeket.

Lázár: Herder sötét jóslata teljesülhet

Lázár János az elmúlt évekkel ellentétben nem Hódmezővásárhelyen, hanem a romániai Sepsiszentgyörgyön tartott beszédet március 15-én.

Annak idején Herder, a német filozófus, a 19. század elején azt jósolta, hogy a magyarok a nyelvükkel együtt feloldódnak az őket körülvevő tengerekben. De ma mi itt vagyunk a Székelyföld szívében. Itt állunk túl Herderen, túl Habsburgokon, túl békediktátumokon. Nemcsak magyarul álmodunk, hanem magyarul beszélünk, éneklünk és imádkozunk. Isten, álld meg a magyart!

– kezdte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár szerint magyarnak lenni nehéz, de kiváltságos hivatás. Aki magyarnak születik, az a szívében sosem lesz szegény. Arról beszélt, aki magyar, az nem lehet árva sem, mert kapcsolódik a honfitársaihoz. A magyar utódja azoknak a hősöknek, akikre ma emlékezünk, mert a hősiesség olyan, mint a földindulás, van középpontja, ahol a rengés a legerősebb, de még országhatárokkal odébb is érezteti a hatását. Van neki utórezgése is, ami 170 évvel később is meg tudja változtatni a világot.

A magyar nemzeti függetlenséggel kapcsolatban azt mondta, bármi áron meg kell teremteni. Ha nem forradalommal, akkor szabadságháborúval.

A nemzeti históriánkban több a kacskaringó, mint az ókori labirintusokban. A nemzeti függetlenség épp oly fontos, mint 170 évvel volt. Ne engedjünk a 48-ból! Ettől olyan hasonló a mostani április 8-i tétje az akkori március idusához. A nemzeti függetlenség minden magyar ügye, mindegy, hol él. Az Európa holnapra vagy holnaputánra csak egy földrajzi fogalommá válhat. Európa pedig több ennél, egy életforma. Ha a régi európai nemzetek, köztük a magyar önrendelkezése sérül, akkor az európaiság gyengül, és ha az gyengül, akkor a szervezett migrációk előbb felhígítják, majd végképp elmossák azt a kultúrát, ami Európát európaivá tette, és akkor Herder sötét jóslata végső soron teljesül

– fogalmazott.

Jobb ma néhány migráns, mint holnap néhány külhoni magyar, ez a budapesti liberálisok egyszeregye Lázár szerint.

A fideszesek és keresztények kevésbé vigyáznak a szájukra, de jobban a magyar közösség tagjaira. Azt mondják, előbbre való a székelyföldi autonómia ügye, mint a migráció.

Magyarnak lenni nemcsak jog, hanem felelősség is. Ezt a felelősséget ezer év hagyománya alapozza meg. A Kárpát-medence Kelet-Közép-Európa közepe, ebből a geopolitikai helyzetből pedig lehetőségek és kötelességek is fakadnak. Magyarországnak újra fel kell nőnie a történelmi szerepéhez

– magyarázta Lázár, hozzátéve, hogy Magyarországnak Kelet-Közép-Európa főterévé kell válnia, ahová szívesen jönnek a külföldiek. Magyarország kész és képes az újfajta szomszédsági politikára.

Három hét múlva Magyarországon választások lesznek. A tét nagyobb is, másabb is, mint korábban. Április 8-án az dől el, hogy Magyarország bevándorlóországgá vagy a nemzetállamiság megőrzőjévé válik-e. Mint tudják, ma Európában két eszmerendszer küzd egymással, és ahogy 1848-ban, az egyik alapvetően birodalmi, a másik a nemzeti. A birodalom meg akarja mondani nekünk, hogyan éljünk, meg akarja mondani, kivel kell együtt élnünk. A nemzet azonban úgy tartja, semmit a magyarokról, a magyarok nélkül. Ha április 8-án egy újabb, a korábbinál is nagyobb darabja is elveszik, akkor távoli direktívák szabják meg, mit tehetünk.

A miniszter kiemelte, hogy ők azt a nemzetállami politikát szeretnék folytatni, amit az elmúlt 8 évben. A honosításnak köszönhetően már egymillió új állampolgárral lesz erősebb a haza az év végére.

Magyar bor helyett kokain

Jogunk van ünnepelni a szabadságot a Jobbik elnöke szerint. A kérdés, okunk van-e ünnepelni, amikor a félelem, keserűség, harag, fájdalom az általános közérzet. Ahhoz hozzászoktunk, hogy a külső szabadságunk állandóan fenyegetett, de most más a helyzet: egy belső hatalmaskodó elnyomása és tébolya veszélyeztet. Olyan az egész, mintha süllyednénk vissza a kommunizmusba, Vona már egy éve ezt mondta. A helyzet egyre rosszabb, a feudalizmus jön, nem a kommunizmus. Nem zsarnok van az ország élén, hanem kiskirály, akit nagyurak vesznek körül. Ezek az urak vadászkastélyokban laknak, helikopterrel közlekednek, rénszarvasokra vadásznak Skandináviában. Nem kilencedet szednek törvény szerint, hanem mindent ellopnak. Nem bortül részegednek le, hanem kokaintól Ibizán, sőt az első éjszaka jogát is követelni fogják.

Orbán=Grósz Károly

Még mindig nincs eskütétel, de nagy taps után Vona köszönt mindenkit három héttel Magyarország megújulása előtt. Orbánt az ország leköszönő miniszterelnökének mondta, aki elégtétellel fenyegette meg a Jobbikot. Vona nem fél, féljen csak Orbán, mert neki van félnivalója. Utoljára Grósz Károly fenyegette meg az embereket a szocializmus bukásakor. Vona üzeni: Orbán úgy fog járni, mint Grósz, bukni fog.

Vitát szerveznek

Balázs Péter volt külügyminiszter a V18 üzenetét hozta el, ami hat korábbi kormány tagjaiból összeállt csoport. A sorsközösség meghaladhatja az értékközösséget – mondja. Egy tisztességtelen választási törvény elvette az első fordulót, nem tudunk tájékozódni. Ő is azt javasolja, hogy találják meg a legesélyesebb ellenzéki jelöltet, és rá szavazzanak. Április 4-re megszervezik a listavezetők és miniszterelnök-jelöltek vitáját, aki nem megy el, az Balázs szerint nem demokrata.

Íme Vona Gábor, a felelős vezető

Mirkóczki a felelős vezetőt és a despotát definiálja az eskütétel előtt. A despota nem érvel, vitatkozik, ír programot, csak kinyilatkozik. Bezzeg egy felelős vezető betemeti az árkokat, integrál. És akkor jön Vona Gábor, a felelős vezető.

Felcsúti maffiavezér

Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője szerint azok vannak többen, akik azt akarják, hogy a zsarnok, tolvaj Fidesz tűnjön el a kormányzatból, és üzeni a kormánypárti banditáknak, hogy a felcsúti maffiavezér nem védi meg őket a bukástól. Orbán Viktor az elmúlt 8 évben ellopta a szabadságunkat és az ország egyik leggazdagabb emberévé csalta magát – véli. Szerinte április 8-án a szabadságot szerezzük vissza, ami az erős jogállam alapja. Hódmezővásárhellyel példálózik ő is, ami visszaadta a reményt arra, hogy le lehet győzni a Fideszt – mondja. Az ellenzéknek azt üzenték szerinte a választók, hogy ha összefogva állítanak jelöltet, arra szavaznak, és nem vadászgató tolvajbárókra. Úgy gondolja, ha tisztességgel, nyitottan, érvekkel beszélnek a választókkal, maguktól rájönnek, mi a helyes, és azt javasolja, mindenhol a legesélyesebb ellenzéki egyéni képviselőjelöltre szavazzanak.

Lánczi Tamás meglátása szerint nagy a választás tétje

Ezt onnét lehet tudni, hogy az MTI kiadott egy közleményt arról, hogy a Századvég igazgatója ezt mondta az M1 élő adásában. Lánczi szerint amúgy a nemzeti jobboldal és a globalista baloldal közötti ellentét határozza meg a magyar belpolitikát. Szerinte továbbá az egyéni választókerületekben szó sincs ellenzéki együttműködésről, ehelyett inkább “megy a tusakodás”. Lánczi emellett azt is elmondta, hogy a Békemenet egy erődemonstráció, Hódmezővásárhely meg egy bizonyíték arra, hogy az embereket be lehet csapni.

Fideszes táblákat osztogattak a Kossuth téren, az EBESZ kiszúrta

Az azonalli.hu írta meg, hogy az állami ünnepség munkatársai fideszes táblákat osztogattak a Kossuth téren, a műveletről pedig fotót is készítettek.

Az Index információi szerint az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) választási megfigyelői is felfigyeltek fényképre.

A bécsi székhelyű szervezet célja egyébként a korai figyelmeztetés, a válságmegelőzés, a válságkezelés és a válság utáni rehabilitáció.

Nem az ország javát, hanem javait akarja Orbán

Mirkóczki, a szpíker áll megint a színpadon, aki azon kesereg, hogy nem a legtöbbet adózó, dolgozó emberek a gazdaság motorjai. Nem a tehetsség, tudás számít, hanem az Orbán Viktorhoz fűződő lojalitás. Ha már lojalitás, következzen Volner János parlamenti frakcióvezető. Volner szerint nagy erőpróba jön, egy olyan embert kell leváltani, aki Soros György segítségével lépett be a politikába, liberális volt, most az ország legnagyobb tolvaja lett, aki “nem a javát akarja az országnak, hanem a javait akarja megszerezni.” Volner belülről látja a parlamenti munkát, és azt tapasztalja, csak megacélozza a frakcióban a harci kedvet minden habonyi támadás.

Olvasói sztorik