Élő Belföld

Orbán hazaküldte Sorost, Gyurcsány tárgyalna a Jobbikkal, a Nemzeti Múzeumnál tüntettek a diákok

Orbán azt ígérte, a választás után elégtételt vesz – élőzzük a napot.

Kettétörték a 888.hu transzparensét

A 888.hu Békemeneten részt vevő munkatársait néhány agresszív sorosista provokátor hátulról megtámadta, transzparensüket elvette és azt a lábával kettétörte

írja a kormánypárti lap fotókkal teletűzdelt cikkében.

Fél órát késik Orbán

Az M1-en most hangzott el, hogy a miniszterelnök a korábbi tervekkel ellentétben nem 14 órakor, hanem 14 óra 30 perckor adja elő a beszédét.

Kommunista dalok és balhé a Bajcsyn

A Bajcsy-Zsilinszky úton a Szolidaritás rendőri biztosítás mellett egy kis színpadról rákosista dalokat bömböltet. Ez nem tetszik a békemeneteseknek, meg is kellett erősíteni a eredetileg hatfős rendőri csoportot. Egy fifikás felháborodott férfi azonban túljárt a rendőrök eszén, biztonsági őrnek adva ki magát körön belülre került, és dulakodni kezdett az aktivistákkal. A rendőrök gyorsan elfogták.

Börtönbe küldenék Tiborczot

Annyian vannak kutyapárt Békemenetén, hogy jó 10-12 perc kellett ahhoz, hogy mindenki áthaladjon az Astorián. Vannak a menetben kutyák is, de csak a hagyományos, egyfarkú változatból.

Tiborcz Istvánnak is üzentek: közvilágítást kérnek neki a börtöncellába.

Megszólalt az újságíró, akinek a CÖF-ös biztonságiak rámarkoltak a nemi szervére, mert kérdezett

Korábban megírtuk, hogy a CÖF egyik biztonsági őre megütött egy újságírót, aki kérdezni szeretett volna. Sikerült közben elérnünk Unyatinszky Györgyöt, a Magyar Nemzet újságíróját, hogy pontosan mi történt.

Unyatinszky azt mondta, hogy Fritz Tamástól akart kérdezni arról, hogy miért mondta korábban azt, hogy a Kósa-ügy dokumentumai hamisak, miközben Kósa Lajos is elismerte, hogy valódiak. Később pedig arról kérdezett, hogy mik azok a sikerek, amiket a Fidesz kommunikálni tud.  Ezt unta meg egy CÖF-ös szervezőmellényben lévő aktivista, aki megpróbálta arrébbtolni. Később megjelent egy biztonsági őr, aki bordatájon megmarkolta, és megpróbálta kitolni, de nem hagyta, kérdezett tovább. Ezután már három biztonsági őr volt ott, és az egyik többször rámarkolt a nemi szervére, és úgy próbálta kitolni a tömegből, de még ekkor sem engedett. Amikor már hat biztonsági őr állta körül, egyikük meg is ütötte oldaltájt, ahol korábban megmarkolták.

Molnár Gyula szerint Bunkómenet a Békemenet

Az MSZP elnöke a Szabad sajtó-díj mai átadásán bunkózott le pár százezer orbánistát.

Aztán az alábbiakról beszélt:

  • hazugság a Fidesz meséje a megtámadott Magyarországról, ugyanis „nincs háború, ehhez elég kinézni az ablakon”
  • keleti diktátorok sugallatára Európa gyengítésében érdekelt szellemi áramlat veszélyezteti kontinensünket
  • a Fidesz 2010 utáni első ciklusában úgy alakította át a közjogi rendszert, hogy az már csak nyomokban tartalmaz demokráciát, második ciklusában pedig ellopta Magyarországot, „elloptak mindent, ami nincs lebetonozva, sőt, hozzákezdtek a beton elbontásához”
  • amennyiben Orbán kap még egy ciklust, akkor „el fognak jutni az emberek pénzéhez, az emberek magánéletéhez”
  • kérte az ellenzéki „fanyalgóit”, tegyék félre az előítéleteiket, az ellenzéki médiától és értelmiségtől pedig azt kérte, hogy a jogos belső dilemmák elemzése helyett segítsék Dávid harcát Góliát ellen, és kérte, ne hajszolják őket „felesleges technológiai vitákba… most nem liba és kacsa között kell választani, hanem ragadozók és szárnyasok között”
  • most nem jobbágyokat kell felszabadítani, hanem a korrupciótól kell megmenteni az országot, arról kell beszélni, miként lehet újra kórházakra, oktatásra költeni a pénzt „a nagyvezér hobbija helyett”
  • a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson „leomlott az apátia fala”, a Fidesz pedig „megbukott a fejekben és a szívekben is”
  • az MSZP-Párbeszéd csatlakozik a Megyek szavazni mozgalomhoz, melynek célja a választási részvétel növelése; a ruházatukon látható, keresztet formázó nemzeti színű kokárda ennek szimbóluma
  • kérte szimpatizánsaikat, hogy az egyéni körzetekben az esélyes jelölteket támogassák, míg az országos listán „a változás szövetségére” voksoljanak.

A Szabad Sajtó Alapítvány díját idén hárman vehették át:

  • Lakner Zoltán, a 168 Óra főszerkesztő-helyettese
  • Németh Péter, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője
  • Papp Réka Kinga újságíró, civil aktivista.

"Az elmúlt nyolc év a Fidesz bukása"

Legalábbis Szél szerint, aki azt is elmondta, a Fideszt nem érdekli semmi más, csak a pénz. Azzal zárta beszédét: “Ha nem mondunk le önmagunkról, akkor győzni fogunk!” A rendezvény a Szózat eléneklésével ért véget.

Íme a Fideszes VIP-sor

A békemenet első sorában ott vannak a megszokott CÖF-ös és fideszes arcok: (balról) Fritz Tamás, Stefka István, Bayer Zsolt, Ifj. Lomniczi Zoltán, Bencsik András. A második sorban Rónaszékiné Keresztes Mónika budapesti fideszes alelnök menetel.

Fotó: Bielik István

Beszédet mondott Mikulás

Azzal fenyegette meg Semjén Zsoltot a Mikulás, hogy mostantól csak virgácsot fog kapni.

Beszédet mondott Bruti is, akit leginkább a stand-up szcénából ismerhetünk. Ő Bayer Zsoltot idézve arról beszélt, hogy a béke és a szeretet legfontosabb, akkor is ha ezért “taknyukon és vérükön kell rángatni” a békemenet ellenségeit. Beszámolt a szomorú nemzetközi helyzetről is: Svédországban migráns- és rénszarvashordák fenyegetik az embereket, az osztrák keresztények pedig a hegyekbe húzódtak fel a bevándorlók elől.

A menet némi pihenő után folytatja az utat az Astoriára.

Szél: Győzni csak a lehető legteljesebb együttműködéssel lehet

Értékközösségben nem, de sorsközösségben vagyunk – mondta Szél Bernadett az ellenzéki pártokról.  Az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki Hadházy után beszélt, azt mondta: a párt már ott ül a tárgyalóasztalnál, várja oda a másik két ellenzéki erőközpont, azaz az MSZP és a Jobbik képviselőit. Szerinte az LMP kilépett a komfortzónájából, miután letette voksát a kormányváltás mellett. Miután erről beszélt, taps szakította meg beszédét.

A fideszesek a magyar történelem leggátlástalanabb tolvajai

A magyarok gyávák, buták, viszálykodnak, ez volt a gőgös, elnyomó hatalom három tévedése 1848-ban – mondta Hadházy Ákos.

Az LMP társelnöke a párt Benczúr Hotelban tartott ünnepi rendezvényén beszélt, melyen Bod Péter Ákos után lépett pódiumra. Szerinte a Fidesz retteg a visszalépésektől, az ellenzéki pártok együttműködésektől.

Hadházy úgy véli, a következő napok kérdése egyszerű: Kit utálnak jobban az ellenzéki pártok, a kormányt vagy egymást?

Hadházy szerint kell és lesz együttműködés.

Olvasói sztorik