Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2017.12.07.

Három pert is indít az EU Magyarország ellen: a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás, illetve a menekültkvóták elutasítása miatt indít pereket Magyarország ellen az Európai Bizottság.

Szijjártó Brüsszelben magyarázta a kormány bizonyítványát: a magyar demokrácia állapotáról szóló meghallgatás az egyik első lépése annak a folyamatnak, amelynek a végén a legsúlyosabb uniós szankciót szabhatják ki hazánkra.

Simicska Lajos az egyik legmeghatározóbb személy Európában: a Politico listája szerint legalábbis.

Karácsony Gergely lehet a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt: a Párbeszéd társelnöke négyszemközt egyeztetett Molnár Gyulával.

Megdöbbentő, hányszor nyert a Tények egy év alatt: magunk se hittük el, hogyan alakult az RTL Híradó és a TV2 hírműsora közötti párharc 2016 decembere és idén december között.

Áll a bál, összeült a válságstáb a Jobbikban: rendkívüli elnökségi ülést tartanak, miután egy fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as kampánynak.

Közzétettek egy fotót az M5-ösön történt gyilkosságról: Ausztriában fogták el a csengelei lövöldözés lehetséges elkövetőjét.

2037-ig titkosították a Soros-jelentés részleteit: a „Soros-szervezetek” nemzetbiztonsági kockázatáról tájékozódott az Országgyűlés nemzetbiztonság bizottsága.

VV Fanni: nem mond semmit a nyomozóknak az elfogott férfi: többször kihallgatták már, de továbbra sem működik együtt a rendőrökkel.

Sűrű ködre, nagy esőre és szélre figyelmeztetnek: pénteken jelentős csapadék (eső, majd estétől havas eső és hó) hullhat, a délnyugati megyékben 15-25 milliméternyi.

Itt a lista a magyar cégekről, amelyek már leszerződtek az oroszokkal Paks 2-re: már több mint harminc témában írt ki beszerzéseket a Roszatom, ezek közül többet magyar cégek nyertek meg.

Iványi sátáninak tartja, börtönbe küldené Orbánt: szerinte nem szabad megalkudni egy ördögi hatalommal. Önmagunk feladása nem ér ennyit.

Egy norvég férfi megkérte a budapesti taxist, várja meg, amíg beszalad a büfébe, mire az elhajtott az utas hárommillió forint értékű hegedűjével: nem valószínű, hogy jön ide többet.

30 kilométernyi nyugdíjirat porosodik a polcokon: gyorsabb lehet mindenféle nyugdíjügyintézés, de ehhez előbb digitalizálni kell több tízmillió iratot.

Interjú

L. Ritók Nóra: Fel kellene hagynunk a szegények hibáztatásával: Szerinte az iskola képtelen arra, hogy megtörje a nemzedékről nemzedékre öröklődő kilátástalanságot.

+1

Bemutatták a debreceni zsiráfcsikót: másodszor született recés zsiráf a debreceni állatkertben november végén. Kiemelt képünkön is ő látható, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik