Belföld

Sűrű ködre, nagy esőre és szélre figyelmeztetnek

Utána jön a havazás.

A péntek éjfélig érvényes szöveges figyelmeztető előrejelzés szerint csütörtök estétől az Alföldön, az Északi-középhegység környékén és a Dunántúl északi, északkeleti részén alakulhat ki ismét sűrű köd. A ködös, fagyos részeken néhol ónos szitálás is előfordulhat.

A sűrű, tartós köd miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki az alábbi megyékre.  

 

 

Pénteken napközben egyre nagyobb területen javulnak a látási viszonyok, a legtovább északkeleten maradhat ködös a levegő, de

jelentős csapadék (eső, majd estétől havas eső és hó) hullhat, a délnyugati megyékben 15-25 milliméternyi. Késő délutánig eső valószínű, amely estétől nyugat felől egyre több helyen havas esőbe, havazásba vált. Péntek éjfélig síkvidéken (250 méter alatt), elsősorban a Dunántúl délnyugati felén lepel (5 centi) friss hó hullhat.

Pénteken a Dunántúlon helyenként viharossá (~65 km/óra) fokozódik a délnyugati szél. Pénteken a sűrű, tartós köd miatt hat megyére, illetve az eső miatt külön is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.   

 

Pénteken napközben egyre többfelé várható eső, estétől a Dunántúlon néhol havas eső, hó is lehet. A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között valószínű, az Északi-középhegységben -3 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északon helyenként csak 3, 6 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, napközben az Észak-Dunántúlon már nem lesz csapadék, másutt azonban sokfelé igen: egyre többfelé váltja havazás, havas eső sz esőt, de a keleti határvidéken végig eső valószínű. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul. (kiderül.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik