Belföld
Budapest, 2017. február 24.
Tarlós István fõpolgármester sajtótájékoztatót tart az aktuális fõvárosi eseményekrõl a Városháza Sajtóközpontjában 2017. február 24-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tarlós István: Alaptalan hülyeség a Tarlós-korridor

Molnár Dávid
Molnár Dávid

rovatvezető. 2017. 04. 28. 11:53

Tarlós-korridornak nevezte el azt az útvonalat a Magyar Közlekedési Klub, ami az elmúlt időszak tömegközlekedést nehezítő, az autósoknak viszont kedvező intézkedéseit gyűjti össze. És ami szerintük egybevág azzal, amit Tarlós István minden reggel munkába, illetve hazafelé megtesz. A főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján reagált.

A térképen öt intézkedést gyűjtöttek össze:

  1. A külső Bécsi útra tervezett villamos-meghosszabbítást.
  2. A Bécsi út-Szépvölgyi út kereszteződésében lévő kamerákat, ami miatt a főváros és Óbuda között konfliktus keletkezett és amiket pár napra leszereltek, így az autósok kanyarodhattak jobbra 50 ezres büntetés nélkül. Viszont mivel a Szépvölgyin át közlekedő gyalogosokkal együtt kaptak zöld jelzést, így feltartották a sort, az egyébként is dugóban álló fonódó villamosok pedig csak később tudtak beállni a megállóba.
  3. Az Árpád fejedelem úton lévő buszsáv megszüntetését, ami miatt a párhuzamosan, szintén a dugóban álló fonódó villamosok miatt a 9-es és a 109-es busz is számolhat plusz menetidővel.
  4. A 4-6-os villamosokat érintő lámpaprogram-módosítást.
  5. A Bajcsy-Zsilinszky úton lévő kerékpáros buszsáv “fúrását”.
Facebook/Magyar Közlekedési Klub

Tarlós válaszol

A főpolgármester a Budapestinfón érintette ezt a témát is. Elmondta,

a kerékpáros közlekedés fejlesztése az elmúlt néhány évben sokkal nagyobb volt, mint Demszky Gábor 20 éve alatt.

Szerinte alátámasztásra szorul az az állítás, hogy ő autópárti lenne, az mondjuk zavarja őt, amikor a bringások elengedett kézzel szlalomoznak az autók között. Hozzátette: László Jánost Budapest posztumusz díszpolgárává választotta, ez is bizonyítja, hogy ő nincs a kerékpáros közlekedés ellen.

A fenti képpel kapcsolatban azt mondta,

az ilyen spekulációkat méltóságon alulinak tartom. Megnéztem ezt a szakma csúcsának nem nevezhető térképet és azt látom, hogy ennek a vonalnak nincs kontinuitása, három szakasz is hiányzik. Ostoba, rosszindulató vicc és alaptalan hülyeség ez.

Hozzátette, hogy egyébként sokkal gyakrabban jár az Árpád hídon, mint a Margiton.

Fejléckép: MTI/Szigetváry Zsolt

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Vác, 2018. február 28.
Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke Váci Fegyház és Börtönben, ahol sajtótájékoztatót tartott, miután látogatást tett az intézményben 2018. február 28-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.