Belföld

Családszociológia és családpolitikai tervezés is várja a Corvinus új mesterszakjának diákjait

Balog Zoltán nőnapon jelentette be, hogy családtanulmányok mesterképzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem. Azt mondta,

a kormány minden támogatást szeretne megadni a nőknek és biztosítani szeretné nekik a választás szabadságát, hogy se a hagyományos családanya szerepét választók, se az anyaság mellett dolgozni akarók ne érezzék “vesztesnek” magukat.

Az egyetem csütörtöki közleményében azt írja, hogy a nemzetközi mintákra épülő családtanulmányok mesterképzési szak létesítéséhez szükséges képzési és kimeneti követelmények összeállítása jelenleg a véleményezési fázisban tart, ebben a folyamatban a Budapesti Corvinus Egyetem is részt vesz. Amennyiben a feltételek adottak, a BCE nyitott a mesterszak indítására. Az egyetem 2017 szeptemberétől a szakot megalapozó szakirányú továbbképzés indítását tervezi.

A családtanulmányok mesterszak tervezett képzési programja szerint a 4 félév alatt

  • alkalmazott statisztikai és kutatási módszertant,
  • szakspecifikus társadalomtudományi (jogi, közgazdaságtani, politológiai, szociálpolitikai) ismereteket,
  • családszociológiát,
  • demográfiai ismereteket, valamint
  • családpolitikai tervezést és elemzést

tanulnak majd a hallgatók. A cél, hogy a végzett hallgatók képesek legyenek a családok vizsgálatára fókuszáló tudományos tevékenységre, a demográfiai kihívásokra adandó tudományos igényű válaszok kidolgozására és a családokat érintő szakpolitikai koncepciók, intézkedések hatásainak elemzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik