Belföld

Rejtett költségek: minden táblát cserélni kell Ferihegyen?

Az MSZP szerint nem az új névvel, hanem az eljárással van baj, illetve azzal, hogy a költségekről hallgat a Fidesz.

Eddig nem részletezett költségekkel jár a Ferihegyi Repülőtér átkeresztelése. Az Országgyűlés szerdán döntött arról, hogy ezután Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a neve. Az MSZP szerint nem az új névvel, hanem az eljárással van baj, illetve azzal, hogy a költségekről hallgat a Fidesz.

Minden útirány-jelző táblát ki kell cserélni, minden menetrenden ki kell cserélni a feliratot, és minden Budapest által kiadott turisztikai kiadványt újra kell majd gyártatni az átnevezés miatt – írja csütörtöki közleményében Szaniszló Sándor, a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának szocialista elnöke.

Nem az új névvel van a baj, hanem az eljárással Szaniszló Sándor szerint. A Fidesz mindent átnevez, átír, “hátha addig nem vesszük észre az 1000 milliárdos megszorítást, az egészségügyben teremtett káoszt, a bezárásra kerülő óvodákat és iskolákat, a belháborút a fideszes politikusok között” – írja közleményében a szocialista politikus.

Vajon akkor, amikor 1000 milliárdot vesznek el az országtól, amikor a dolgozók 85%-a kevesebbet keres, amikor 100 000-rel nőtt a munkanélküliek száma, akkor tényleg erre kell költeni az adóforintokat? – teszi fel a kérdést Szaniszló Sándor, aki Ughy Attila és Kucsák László, pestszentlőrinci fideszes képviselőktől vár választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik