Belföld

Egykori szocialista tanácsadót ítéltek börtönre

Egy volt egyesületi elnököt felfüggesztett szabadságvesztéssel, egy pályázatírót és egy egykori szocialista politikai tanácsadót pedig letöltendő börtönbüntetéssel sújtott 2,5 millió forint pályázati pénz felhasználásával összefüggésben a Pécsi Ítélőtábla szerdán hozott jogerős határozatában.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését. Varga Istvánt, a Volt Állami Gondozottak Egyesületének elnökét csalás, továbbá magánokirat-hamisítás miatt egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, Ducon Árpád pályázatírót, volt egyetemi oktatót és Andráska Gergely korábbi szocialista politikai tanácsadót befolyással üzérkedés okán egy év nyolc hónap, illetve egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A Varga István vezette szervezet 2004-ben 2,5 millió forint pályázati forrást nyert drogprevenciós konferencia megrendezésére, az elnök a forrást azonban másra költötte. A pályázat írójaként közreműködő Ducon Árpád és a munkát tanácsadóként segítő Andráska Gergely pedig úgy követelt pénzt tőle, hogy arra hivatkoztak: az összegből Mesterházy Attila akkori államtitkárnak is adniuk kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik