Belföld

Buszbaleset: 8 sérült még kórházban

Nyolc sérült van még osztrák kórházakban a hétfő hajnalban Ausztriában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül, néhányuk akár már szerdán hazatérhet.

Németh Krisztina bécsi magyar főkonzul kedd reggel elmondta, hogy a sebesülteket grazi és klagenfurti kórházakban ápolják. A grazi tartományi kórházban három súlyos sérült van, köztük az az utaskísérőnő, akinek a karját visszavarrták. Ugyanitt fekszik a szerencsétlenül járt autóbusz sofőrjének a váltótársa, aki bordatörést szenvedett, valamint egy gerincsérüléses fiatalember. Őket az osztrák orvosok pár napig megfigyelés alatt tartják. Hétfőn huszonketten tértek haza Magyarországra a nem, illetve könnyebben sérültek közül.


A főkonzul tájékoztatója szerint az országos mentőszolgálat vezetőjével az élén magyar orvoscsoport folytat majd konzultációkat a nap folyamán az osztrák kollégákkal arról, hogy a sebesültek közül kik távozhatnak a közeli napokban, akár már szerdán. A csapat tagjai között pszichológusok is vannak.



Buszbaleset: 8 sérült még kórházban 1

Buszbaleset Ausztriában – KÉPGALÉRIA!


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Szemtanúra!


Hétfőn hajnali fél 4-kor Graz környékén, Modriachnál az A2-es autópályán balesetet szenvedett egy szurkolókat szállító magyar turistabusz. A tragédia következtében hárman meghaltak, huszonöten pedig megsérültek, közülük hárman súlyosan. Az autóbuszon negyvenketten utaztak, zömében sportrajongó fiatalok. Milánóban jártak a Cooltura utazási iroda szervezésében, a vasárnapi AC Milan-AS Roma labdarúgó-mérkőzést nézték meg. A balesetet a sofőr okozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik