Belföld

Leültetik a PSZÁF volt elnökének támadóját

Jogerősen, letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szász Károly volt PSZÁF-elnök bántalmazásában bűnsegédként résztvevő Németh Tibor Zsoltot pénteken a Fővárosi Bíróság.

A másodfokú ítélet annyiban tér el az elsőfokútól, hogy a három év felfüggesztett szabadságvesztést a bíróság 13 hónapos letöltendő fogságra változtatta. Az eljárás adatai szerint Németh kerékpárbalesetet színlelve állította meg Szász Károlyt 2003. június 16-án hajnalban a sértett otthona közelében, majd mikor a PSZÁF akkori elnöke kiszállt autójából, egy másik, ismeretlen személy bottal többször megütötte. Szász Károlynak eltörött a kisujja és ilyen módon maradandó sérülést szenvedett.

Júniusban, a II. kerületi bíróság elsőfokú tárgyalásán Szász Károly tanúként elmondta: fenntartja véleményét, miszerint a Kulcsár Attilával összefüggő Pannonplast-ügy miatt támadták meg. Az első fokon eljáró bíró szóbeli indoklásában kifejtette: a láthatóan jó előre kitervelt bűncselekményt nyilvánvalóan nem egy közlekedési konfliktus, vagy akár rablás motiválta, sokkal inkább a Szász Károly személyével és akkor betöltött tisztségével összefüggő indítékok. Az eljárás során ismeretlenül maradt a bűncselekmény felbujtója és az indíték is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik