Belföld

A Mediánnál továbbra is a Fidesz vezet

A választani tudó "biztos" szavazók körében a Fidesz 48, az MSZP 44, az SZDSZ három, az MDF két százalékon áll. A Fidesz és az SZDSZ támogatottsága e körben egy hónap alatt két-két százalékponttal csökkent, míg az MSZP-é hárommal nőtt – áll a Medián felmérésében.

A teljes választókorú népesség körében a Fidesz 34, az MSZP 30 százalékos támogatottságot mondhat magáénak októberben. E körben mindkét nagy párt egy százalékponttal nőtt a szeptemberi országos reprezentatív felméréshez képest. A teljes népesség körében a felmérés szerint az SZDSZ támogatottsága három, az MDF-é egy százalék.

A felmérésből kiderül: egy hónap alatt 43-ról 47 pontra nőtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök népszerűsége, míg Orbán Viktoré 52-ről 48-ra csökkent. Egyformán 42 pontot kapott viszont mindkét politikus arra a kérdésre, hogy kettőjük közül kit tartanak alkalmasabbnak a miniszterelnöki posztra.

A politikusok népszerűségi listáját továbbra is Sólyom László köztársasági elnök vezeti 67 ponttal, második Dávid Ibolya 60 ponttal, harmadik pedig Szili Katalin 56 ponttal.

A pártok változó népszerűsége mellett az elmúlt hónapokban gyakorlatilag változatlan maradt a szavazási hajlandóság, hiszen a megkérdezettek alig ötven százaléka adná le voksát egy “most vasárnapi” választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik