Belföld

A Fidesz szerint a nagykövet őket igazolta

A Fidesz szóvivőjének közlése szerint megnyugtató az Egyesült Államok budapesti nagykövetének Áder János levelére adott válasza. Walker nagykövet állítja: azon dolgoznak, hogy minden párt felé nyitva tartsák a kommunikációs csatornákat, és ne engedjék bevonni magukat a magyar belpolitikába.

Megnyugtató az Egyesült Államok budapesti nagykövetének Áder János levelére adott válasza, amely megerősíti, hogy alaptalanok Gyurcsány Ferenc korábbi “rágalmazásai” – közölte a Fidesz szóvivője. Révész Máriusz elmondta, Áder János korábban azért fordult levélben George Herbert Walkerhez, az Egyesült Államok budapesti nagykövetéhez, hogy tisztázza: Bush elnök valóban kritikát fogalmazott-e meg Gyurcsány Ferenc washingtoni látogatása során az Orbán-kormány 2001. szeptember 11-ét követő magatartásával kapcsolatban.


Walker levelében úgy fogalmaz, hogy a nagykövetség nagy erőkkel dolgozik azon, hogy minden párt felé nyitva tartsa a kommunikációs csatornákat, és ne engedje bevonni magát a magyar belpolitikába. Hozzátette: annak idején a Washingtonból hazatérő Orbánnak elmondta, mennyire örül, hogy az amerikai-magyar kapcsolatok kiválóak, és hogy Magyarország szilárd támogatást nyújt az Egyesült Államoknak.

Élő Norbert, az MSZP-frakció külügyi munkacsoportjának vezetője visszautasította, hogy Gyurcsány Ferenc rágalmazta volna a volt miniszterelnököt, és kijelentette: továbbra is azt kérik Orbán Viktortól, járuljon hozzá a kérdéses időben a magyar nagykövetség által Magyarországra küldött táviratok nyilvánosságra hozatalához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik