Tudomány

Olyan mitológiai lény talán nincs is, amely nem került bele az Amerikai istenekbe

László Viktória
Muchichka László
László Viktória, Muchichka László

2017. 05. 14. 20:00

Nemrég indult Neil Gaiman, 2001-ban publikált Amerikai istenek című regényének tv-sorozat adaptációja. Ebben az istenek valóban létező entitások, mégpedig annak köszönhetően, hogy az emberek hisznek bennük. Ugyanakkor ezek a Földön járó lények emberfeletti hatalommal már nem rendelkeznek, hiszen azt is a halandók hite adná, amely azonban itt a modern világban immár nem elég erős ahhoz, hogy a régi isteneket táplálhassa. A történet főhőse Szerda úr, aki a hozzá hasonlóan a feledés homályába hullt és legyengült isteneket akarja összegyűjteni egy eljövendő túlvilági csatához, amelynek tétje a régi és az új istenek (internet, televízió, hitelkártya) sorsa és a világ feletti uralom lesz. Ez itt Az okos az új szexi legújabb része, amelyben felfejtjük, milyen mitologikus utalásokkal találkozhatunk az Amerikai istenekben. Ha tetszett amit láttál, iratkozz fel csatornánkra, hogy a további videóinkról se maradj le, mert az okos az új szexi!
Korábban a témában:

Előző videóinkban szót ejtettünk arról, Logan létezését hogyan bírálja felül a tudomány, milyen íze van a legkeserűbb vegyületnek, miként ildomos kolonizálni a Naprendszert hét egyszerű lépésbenmiért hülyeség kávét inni közvetlenül felkelés után, valójában miért nem pusztítja az agysejteket az alkohol, kiderült, Amerika Kapitány hogyan lehet a két lábon járó amerikai történelem és beszéltünk arról, hogyan tájékozódtak elődeink, amikor még nem voltak utcanevek.

vissza a címlapra

Kommentek

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.