A napfogyatkozásra igen könnyű ráfüggni

A csillagászati jelenségek közül a napfogyatkozások gyakorolták a múltban a legnagyobb lélektani hatást őseinkre, akik óriási riadalommal észlelték az életet adó égitest eltűnését. Őseink nagy riadalmával ellentétben viszont manapság már vannak egyenesen napfogyatkozás rajongók, az ún. umbrofília “áldozatai”, akikben néhány tudós szerint függőség is kialakulhat és több tízezer kilométert is képesek utazni azért, hogy a szabad szemükkel láthassanak egy ilyen jelenséget. De miért nem volt látható Magyarországon? Nem, nem a laposföld-teória tehet róla, hanem a fizika törvényei. Videónkból kiderül az is, miért fontosak a napfogyatkozások a tudomány számára és mi köze van a héliumatomokhoz? Ha tetszett amit láttál, iratkozz fel csatornánkra, hogy a további videóinkról se maradj le, mert az okos az új szexi!
Korábban a témában:

Előző videóinkban szót ejtettünk arról, Logan létezését hogyan bírálja felül a tudomány, milyen íze van a legkeserűbb vegyületnek, miként ildomos kolonizálni a Naprendszert hét egyszerű lépésbenmiért hülyeség kávét inni közvetlenül felkelés után és valójában miért nem pusztítja az agysejteket az alkohol.

Kiderült, Amerika Kapitány hogyan lehet a két lábon járó amerikai történelem, beszéltünk arról, hogyan tájékozódtak elődeink, amikor még nem voltak utcanevekmilyen mitologikus vonatkozásai vannak az Amerikai isteneknek, a matematika alapján már kapcsolatot kellett volna teremtenünk az idegenekkel, a “Bermuda-háromszög rejtélye” miért csak egy bullshitmiért nőstény minden trikolormacskahogyan tűnhet el száz év múlva teljesen a Titanicmiként dallamtapadhat a Despacito, megemlékeztünk arról, miért van evolúciós haszna az oltásoknak, bizonygattuk, miért nem lehet lapos a Föld és több ezer csillagszóróból csináltunk tűzijátékot, hogy nektek soha ne kelljen.

Kiemelt videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.