Tech

Ez lesz a Facebook Messenger legújabb funkciója

Lassan nem telik el úgy hónap, hogy ne érkezne valamilyen újítás a legnagyobb közösségi oldal chat alkalmazásába. Nemrég arról számoltunk be, hogy láthatjuk összesen hány üzenetet váltottunk bizonyos emberekkel, és a Facebook már tesztel egy újabb funckiót, ami szintén a csevegőt érinti.

Maga a fejlesztés nem eredeti ötlet, Zuckerberg csapata ismét a Snapchattől lopott el egy funkciót, méghozzá az úgynevezett streaket, ami azt mutatta, hogy kivel üzengetünk zsinórban már napok óta.

Ha valakivel folyamatosan kapcsolatban vagyunk (naponta legalább egyszer üzenetet váltunk), akkor a beszélgetés mellett megjelenik egy emoji, ami jelzi, hogy milyen régóta tart ez a „hullám”. A Snapchaten ez először egy mosolygós arc jelenik meg, aztán jön a szívecske, majd a láng és így tovább.

A Facebook ugyanezt teszteli a Messengerben: ha valakivel minden nap beszélgetünk, akkor az adott személy neve mellett megjelenik egy kis ikon, ami azt hivatott jelezni, hogy mennyire aktív a kommunikáció. Az egyik kollégánknál élesedett is a funkció, egyelőre egyetlen csevegőpartnerénél.

Forrás: 24.hu

A képen jól látható, hogy a beszélgetéseket listázó ablakban az egyik chat mellett megjelent egy villám, egy homokóra és egy szám. Habár egyelőre nem vagyunk biztosak benne, de jó eséllyel a villám az egyik első ikon, ami megjelenik, ha több napos beszélgetésben vagyunk, a szám azt jelzi, hogy mióta tart a ’hullám”, a kis homokóra pedig arra utalhat, hogy ha nem folytatódik a beszélgetés hamarosan, akkor nullázódni fog a számláló és a következő beszélgetésnél elölről kezdődik a folyamat.

A funkció csak rövid időre volt látható, egy iOS 11-et futtató iPhone 6-on, így egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy globálisan mikor fog megjelenni ez a roppant fontos és nélkülözhetetlen mutató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik