Tech
An iphone with a facebook login screen is seen with a striked out facebook logo in the background in this photo illustration on September 22, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)

A Facebook megakadályozta, hogy posztokat törölhessenek a felhasználók

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 11. 21. 07:55

Kellemetlen pletyka kapott szárnyra egy szűk körben végzett teszt miatt, melynek során néhány felhasználónál egyszerűen eltűnt a Törlés gomb.
Korábban a témában:

A héten több Facebook-felhasználó is arra lett figyelmes, hogy valamilyen okból kifolyólag nem tudták törölni már közzétett posztjaikat falukról asztali gépen keresztül, mivel a poszt sarkából kattintásra lenyíló menüből eltűnt a Törlés/Delete opció. A pletykák hamar szárnyra is kaptak arról, hogy a közösségi óriás végérvényesen megszünteti a funkciót, de mint kiderült, nem erről van szó – ugyan a hírnek van némi alapja.

Egy teszt során valóban eltűnt a szóban forgó gomb a szűk tesztelői körbe esett fiókoknál annak érdekében, hogy próbáljanak egy újfajta elhelyezést.

A bejegyzéseket csak a kevésbé szem előtt lévő Tevékenységnapló alatt tudták eltávolítani,amennyiben visszakeresték a közzétételi akciót.

Ahogy a Gizmodo is rámutat, a Facebooknak is érdeke, hogy felhasználói számára minél kevésbé legyen egyszerű a posztok eltávolítása, hiszen a posztokat veszik alapul a hirdetési algoritmusok és az Ezen a napon funkció is, a Venturebeat szerint pedig az is közrejátszhat, hogy a cég a mobilapp használatára próbálja ösztönözni az embereket, ahol ezt a tesztet nem alkalmazták.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.