Tech

Van két titkos gomb a Windows 10-ben, mutatjuk hol

Egyenesen a szemünk előtt csücsül két olyan funkció is a Windows 10-ben, ami sok esetben könnyítheti meg a dolgunkat. Képekkel mutatjuk, hol lehet megtalálni őket.

A Windows 10-et érintőkijelzővel, és hagyományos módon vezérelve is  használhatjuk munkára, tanulásra, a rendszer felülete viszont egyre kacifántosabbnak tűnhet a rengeteg csempével és menüvel. Két kimondottan hasznos gomb viszont segíthet a robusztus operációs rendszer felületén való tájékozódásban és a munkában, ám ezeket jól elrejtették a redmondiak.

Egy egyszerűbb Start gomb

A csempékkel teli Start menü sok esetben összezavaró és zsúfolt lehet, ha egy fontos funkciót keresünk, de egy trükknek köszönhetően egy sokkal letisztultabb menüből választhatunk. A Start gombra ezúttal ne a bal, hanem a jobb gombbal kattintsunk: ekkor egy olyan lista bukkan elő, amin csak a legszükségesebb funkciók vannak, így rögtön láthatjuk a Vezérlőpultot, a Rendszer, a Futtatás és más alapvető parancsokat. A Windows gomb+X billentyűkombinációval is előhívható.

Forrás: 24.hu

Ha csak az asztalt akarjuk látni

Valószínűleg sose jutna eszünkbe, hogy az asztal jobb alsó sarkának legszélére vigyük a kurzort. Pedig ha jobban megfigyeljük, egy nagyon vékony fehér vonalat láthatunk  a Tálca legvégén. Ha jobb gombbal kattintunk rá, előugrik egy menü, amiben két nézet közül választhatunk. Az egyik a hagyományos a mód, a másikban pedig csak a csupasz asztalt látjuk az éppen megnyitott programok ablakai nélkül anélkül, hogy azokat be kéne zárnunk. Bal kattintással pedig gyorsan válthatunk egyik nézetből a másikba.

Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik