Tech

32 év után a Microsoft kivégzi egyik legalapvetőbb programját

Több funkciótól is megválik őszi nagy Windows-frissítésével a Microsoft, kukában végzi mindenki kedvenc rajzolóprogramja, a több mint 32 éves Paint.

A Microsoft közel 30 éves Paintje kétségkívül a világ leggyönyörűbb internetes grafikus alkotásait adta az emberiségnek, és mindenki került már órák hosszán át a festékes bödön és a pipetta bűvöletébe. A rajzolóprogram felett azonban eljárt az idő, és lesújt rá a redmondiak kaszája.

A Windows 10 őszi nagy frissítésének már nem lesz része a program, legalábbis a Microsoft hivatalos listája szerint, ami Windows 10 Fall Creators Update eltávolított, vagy elavuló funkcióit tartalmazza.

Eszerint a Paint is a „deprecated” kategóriába esik majd, azaz nem áll aktív fejlesztés alatt, és nem kerül bele a jövőbeli kiadásokba.

A Paint nem sokat változott az elmúlt évek alatt, a legjelentősebb újítás a program életében a Windows 10 Alkotói Kiadással érkezett Paint3D nevű alkalmazás, ami már 3D-s modellek készítésére is alkalmas, és minden bizonnyal leváltja az alapprogramot.

Még pár óra, és jobban fogja szeretni a Windowst!
Ismét hatalmas frissítést kap a Microsoft operációs rendszere, van minek örülni.

Vitathatatlan, hogy a Paint már idejétmúlt eszköz, de mégis csak a Windows-élmény elválaszthatatlan része. Ha másért nem, a nosztalgia miatt hiányozni fog nekünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik