Tech

Kiszivárogtak az első részletek a II. világháborús Call of Dutyról

Múlt héten vált hivatalossá, hogy az idei Call of Duty kilenc év kihagyás után ismét a II. világháborút dolgozza fel, hétvégén pedig újabb részletek láttak napvilágot az ősszel érkező játékról.

Az első és legfontosabb információ, hogy a Call of Duty WWII 2017. november 3-án kerül majd a boltokba. A PC-s, Xbox One-os és PlayStation 4-es változat szinte garantált, azon viszont igencsak meglepődnénk, ha a játék megjelenne a tavasszal debütált Nintendo Switch-re is.

Az már a múlt héten kiderült, hogy a sorozat a kilenc évvel ezelőtti World at War után visszatér a II. világháborúba, de egy kiszivárgott marketinganyagnak köszönhetően már azt is tudjuk, hogy az egyjátékos kampány a D-napon veszi majd kezdetét, és sok korábbi játékhoz hasonlóan az európai hadszíntér legendás csatái elevenednek majd meg a képernyőkön.

Hogy pontosan melyek, arra nem tér ki az említett dokumentum, de a neten keringő leírás szerint a történet hétköznapi emberek megtörhetetlen kötelékére fog koncentrálni. Ez akár az HBO-s Elit alakulat leírása is lehetne, így aki látta az említett sorozatot, az nagyjából sejtheti, hogy mire számíthatunk idén ősszel.

Ami újdonság – legalábbis a tavaly megjelent Call of Duty: Infinite Warfare-hez képest –, hogy a kampány ezúttal játszható lesz kooperatív módban is, így egy cimboránkkal közösen is keresztülverekedhetjük magunkat a II. világháború meghatározó csatáin. A játékból emellé kiszivárgott néhány kifejezetten rossz minőségű kép is, de ezek sem a grafika színvonaláról, sem a történetről nem árulnak el túl sokat.

Ami a multit illeti, arról sok konkrétum még nem látott napvilágot, azt leszámítva, hogy a többjátékos rész térképei szintén a II. világháború legikonikusabb helyszíneit veszik alapul, illetve az már biztos, hogy lesz egy zárt bétateszt, amiben azon játékosok vehetnek részt, akik előrendelik a programot.

Az Activision hivatalosan április 26-án, szerdán rántja le a leplet a játékról, akkor valószínűleg egy látványos előzetest is kapunk, és biztosra vehető, hogy további részletek válnak nyilvánossá, mind az egyjátékos részt, mind a többszereplős küzdelmeket illetően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik