Tech

Én ezt az e-ink kijelzős pénztárcát kérem karácsonyra

Könnyedén lehet, hogy csak jövő karácsonyra kapom meg, de akkor is kell.

Fájdalmas, hogy az e-ink alapú kijelzőket mennyire kevés helyen alkalmazzák. Pedig alapinformációk megjelenítésére tökéletes, alig fogyaszt valamit, és akkor azt még nem is említettük, hogy nagyon menő. Az e-könyv olvasókon kívül egyedül az orosz Yotaphone próbálkozott eddig az e-ink panel alkalmazásával, plusz az InkCase koncepció az, ami még hasonló utakon jár.

Plusz most feljegyezhetjük a Wonder Wallet nevét is, ami a Kickstarter közösségéhez fordult támogatásért. A dél-koreai fejlesztésű termék leginkább egy tárcaként azonosítható be, amin egy 3,5 colos, 600 × 360 képpont felbontású, 16:9 képarányú e-ink kijelző mutatja, amit mutatnia kell.

Digitális mindenes

A tárcának vannak hagyományos, analóg funkciói, úgymint szétnyitás, becsukás, ami nem vicc, hiszen így lehet hozzáférni a benne tárolt pénzhez, vagy kártyákhoz. Aprót meg senki ne akarjon beletenni, hogy is nézne már az ki a mai digitális világban.

A poén persze a Bluetooth funkcióban, az iOS-hez, Androidhoz készített alkalmazáson van, amivel hasznos infókat lehet átküldeni a megjelenítőre. Ilyenek a tartózkodási helyhez kapcsolódó közlekedési, időjárási információk, vagy a kávézóban használható hűségkártya vonalkódjának kijelzése.

Jövő nyárra készülhet el, ha elég pénzt kap

Ezeken túl egyelőre a projekt nem bővelkedik funkcióban, hacsak azt nem számítjuk annak, hogy a rajta megjelenő képekből akár 10-et is képes tárolni a saját memóriájában. Illetve van egy: ha elhagynánk a tárcát, akkor a mobil automatikusan üzenet küld a kijelzőjére, hogy milyen számon kell keresni a tulajt.

wonder_wallet

A Kickstarteren egyelőre egy szó sincs a legkézenfekvőbb lehetőségről, az e-könyvek megjelenítéséről. Úgy tűnik, hogy elég korai fázisban van még a termék, szóval elképzelhető, hogy a későbbiekben ez is bekerül majd. A másik kérdéses terület a háttérvilágítás hiánya, ami sötétben egy kicsit nehézkessé teheti majd a Wonder Wallet használatát.

Mondjuk tök mindegy milyen hibái vannak, jó lenne egy ilyen, és kész. Aki hasonlóan lelkes, az 55 és 66 dollárért már foglalhat magának egyet a tárcából, ami jövő május környékén készül el, ha összejön a kívánt (vagyis szükséges) 50 ezer dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik