Tech

Lamax Action X8: újabb olcsó GoPro klón érkezett

Akad már olyan akciókamera, amely a GoPronál jelentősen olcsóbban kínál nagyon hasonló szolgáltatásokat.

Amennyiben egy beépített kijelzővel és Wi-Fi adatátvitellel rendelkező GoPro akciókamerára vágyunk, akkor a neves gyártó Hero+ LCD modelljéért nem kevesebb mint 329 eurós összeget kell kifizetnünk. Akinek azonban ez túllépi a lehetőségeit, annak érdemes vásárlás előtt érdemes egy kicsit körbe nézni a kevésbé ismert gyártók háza táján is, hiszen a boltokban ma már többféle kiváló ár/érték arányú akciókamerát találhatunk.

Snap1094

Ilyen például a kiskereskedelmi forgalomban most felbukkant Lamax Action X8, mely 139 eurós (körülbelül 43 ezer forintos) áron kínál többek közt színes kijelzőt és Wi-Fi adatátvitelt, ezenkívül pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy alapáron sokkal több kiegészítőt kapunk hozzá, mint a már említett GoPro Hero+ LCD-hez. Az alaphelyzetben 59x41x24 milliméter méretű, a 30 méteres mélységig vízállóságot biztosító átlátszó tokba helyezve pedig 72x70x39 milliméteres kamera 63-118 gramm tömegű.

Snap1096

Ez az első olyan Lamax modell, mellyel akár már 4K felbontású videók is készíthetők, bár ez a funkció még inkább csak marketing-eszköz, a másodpercenkénti 10 képkocka nem épp filmre termett. 2,7K felbontás mellett még mindig csak 15 fps-t kapunk, ellenben az 1920×1080 pixeles Full HD videók már 30-60 fps sebességűek lehetnek, 720p HD felbontás mellett pedig akár 120 fps-t is választhatunk. A 170 fokos nagylátószögű objektív mögött egy 12 megapixeles felbontású képérzékelő található, a felvételek pedig parányi microSD memóriakártyákon tárolhatók el. Az akkumulátor könnyen cserélhető és alapáron két darab 900 mAh kapacitású akksit kapunk. A többek közt mozgásérzékelővel is felvértezett, hazánkban mintegy 45 ezer forintos áron kapható Lamax Action X8 elődjét, a 35 ezer forintos Lamax Action X7-et nemrégiben részletes tesztben mutattuk be, hamarosan pedig érkezik a Lamax Action X9, mely már Ultra HD felbontás mellett is komolyabb rögzítési sebességre lesz képes.

Snap1095

Ajánlott videó

Olvasói sztorik