Szórakozás

Alföldi Róbert családját is sokkolta a homoszexualitás

alfoldi-robert(430x286)(2).jpg (alföldi róbert, )
alfoldi-robert(430x286)(2).jpg (alföldi róbert, )

A rendező Csáki Judittal közös könyvének bemutatóján mesélt arról, hogy családja annak idején hogy viselte a nagy bejelentést, aminek súlyát testvére vette le a válláról.

“Neki ez nem volt ügy. Vállalta, anélkül, hogy kértem volna: nagyon óvatosan, szeretettel, körültekintően közvetítette ezt a családtagjaimnak” – idézi Alföldi Róbert szavait a Bors.

“Ez mindenkinek a saját útja, mindenki maga dönti el, hogy mikortól nem titkolja. Ordason, ahol felnőttem, nem sok meleg volt. Legalábbis nem tudok róla. Gyerekként én sem gondolkodtam erről. Szerencsére a melegség az én munkámban nem téma. Aki megteheti, akiben nincs szorongás, annak ma kutyakötelessége beszélnie róla. (…) Sokáig nem beszéltünk róla, de most már nálunk ez tök oké. Hogy mennyi ideig tartott? Mikortól lett oké? Nem tudom. Teljesen normális ügy, hogy ha egy gyerek odaáll a szülők elé azzal, hogy az azonos neműeket szereti, akkor a család sokkot kap. Ez normális. Képmutatás lenne elvárni, hogy ne így legyen. Az első sokk után beszélgetni kell. Nálunk az öcsém beszélgetett, és mondom, ez nálunk már oké”- mesélte a színész-rendező, aki valóban szükségesnek érzi, hogy kiálljon a melegek mellett;  így idén például ő nyitotta meg a Budapest Pride-ot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik