Szórakozás

47 gyermeket nevelt fel az Eurovízió énekesnője

Esma Redzepova (Esma Redzepova)
Esma Redzepova (Esma Redzepova)

Esma idén Vlatko Lozanoskival közösen képviseli majd Macedóniát Malmöben, az Eurovíziós dalfesztiválon.

Évtizedek óta töretlen a népszerűsége szülőhazájában, Macedóniában és az egész Balkánon Esma Redžepova énekesnő-dalszövegírónak. A még mindig aktív roma sztár eddig összesen mintegy 9000-szer állt színpadra a világ minden táján: 108 dalát összesen 20 különböző albumon adták ki. Ezenfelül hat mozifilmben is szerepelt. Legismertebb dala a Čaje Šukarije, amely a Borat című film betétdalaként lett világhírű – annak ellenére, hogy az Esma nem adott engedélyt annak felhasználására, így a film alkotóinak 26 ezer euró kompenzációt kellett fizetniük az énekesnőnek.

A mybalkan.cafeblog.hu összeállításából kiderül, hogy az éneklés és filmkészítés mellett Esma Redžepova rendszeresen jótékonykodik, amelyért számtalan elismerést is kapott már. Férjével közösen pedig összesen 47 gyermeket neveltek fel. A művésznő aktívan politizál is, a jelenleg is kormányzó, konzervatív VMRO-DPMNE-t támogatja, illetve a szkopjei városi tanácsnak is tagja.

Esma hangjával hamarosan egész Európa megismerkedhet: 2013-ban Vlatko Lozanoskival közösen képviselik majd Macedóniát Malmöben, az Eurovíziós dalfesztiválon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik