Szórakozás

Radics Gigi is a Dal döntőjében

radics-gigi(210x140)(2).jpg (radics gigi)
radics-gigi(210x140)(2).jpg (radics gigi)

Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. A vasárnapi második középdöntőből Vastag Tamás, Radics Gigi, ByeAlex, valamint Agárdi Szilvia és Pál Dénes kettőse jutott a fináléba.

A zsűritől a vasárnapi adásban a legtöbb pontot, 43-at Vastag Tamás előadásában a Holnaptól című dal (szerzők: Szabó Zé és Szente Vajk) kapta, mögötte Radics Gigitől az Úgy fáj (Kelemen Huba, Jack D. Elliot, Skylar Thomson, Jánosi) végzett 42 ponttal.

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített második középdöntő további hét dalából a tévénézők sms-szavazataival ByeAlex és a Kedvesem című dal (szerző: Márta Alex, Palásti Kovács Zoltán Zoohacker), valamint az Agárdi Szilvia és Pál Dénes előadásában elhangzott Szíveddel láss (Szabó Zé, Molnár Tamás) jutott a nyolcas döntőbe.

A United együttes tagjai produkciójuk után a Republic zenekar logóját ábrázoló pólót viselve elmondták, hogy imádkoznak a népszerű csapat kórházban lévő énekese, Cipő (Bódi László) felépüléséért.

A korábbi, szombati első középdöntőből Kállay-Saunders András, Rácz Gergő, Cserpes Laura és Keresztes Ildikó került a fináléba. A Dal március 2-i döntőjének győztese képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik