Szórakozás

Őszi hétvégék a tokaji borvidéken

Oszi-hetvegek-a-tokaji-borvideken(960x640).jpg (tokaj hegyalja, erdőbénye)
Oszi-hetvegek-a-tokaji-borvideken(960x640).jpg (tokaj hegyalja, erdőbénye)

Hétvégétől unikális borokkal és tájételekkel, barangolással várják az ország leghíresebb borvidékének legjobb pincészetei a vendégeket.

A tokaji borvidék tucatnyi pincészetének legfinomabb kézműves borait, és éttermeinek legjobb tájételeit ízlelhetik, és a hangulatos, őszi hegyaljai tájban barangolhatnak azok a különleges kikapcsolódásra vágyók, akik elmennek Erdőbényére, a hétvégől kezdődő, Őszi Hétvégek a Tokaji Borvidéken elnevezésű eseménysorozatra, mely egy fesztivál záróakkordja.

 

 

A rendezvényt egy tokaji borászatokat tömörítő civil szervezet a Bor, mámor Edőbénye Egyesület szervezte, melynek munkatársa elmondta: az unikumnak számító borok és tájételek mellett gazdag turisztikai programmal is kényeztetik a tájegység borászai az érdeklődőket.

Szerveztek  például szüret és dűlőtúrát, biciklizést, kirándulást az őszi erdei tájban és a hangulatos hegyvidéki települések közt szakértő idegenvezetésével.

Berger Zsolt elmondta: a rendezvénnyel az a céljuk, hogy bemutassák Erdőbénye központtal Tokaj-Hegyalja rejtett szépségeit: borászataival, mezőgazdaságával, gasztonómiájával, kézműves mestereivel.

Edőbényét pedig azért választották mert egyrészt a tájegység jellegzetes, ősi jellegét megőrző faluja, melyet mára kicsinosítottak. Az egykor kádárok, kőfaragók, borászok által lakott településen sorra alakulnak a kézműves pincészetek, a régi hegyaljai házakat, fogadókat pedig fejújították. Másrészt a hangulatos falu a tokaji borvidék közepén van, ahonnan könnyen bebarangolgató a világörökség részeként is híres tájegység.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik