Szórakozás

Dopeman nekiment a Kossuth-díjasnak

Dopeman ()
Dopeman ()

Dopeman ezúttal Ákost bírálta. Szerinte a zenész egész munkássága kevés a kitüntetéshez.

Az utóbbi időben talán még szókimondóbb lett az egykor Ganxsta Zolee-val is zenélő Dopeman. A rappernek szinte mindenről megvan a véleménye, legyen az közéleti kérdés, politika vagy épp saját munkaterülete. A minap Ákos egyik dala kapcsán komolyan elgondolkodott a zenész produktumáról, s annak művészi értékéről.

„Tudom, hogy sok embert kiakasztok, de lesz*rom. Majdhogynem a Class FM-re ébredtem. Miért van az, hogy bizonyos emberek számait automatikusan játsszák a kereskedelmi rádiók? Itt van ez az Ákos. Megszólalt az új száma. Szöveg? Művészkedésnek álcázott semmitmondó szócséplés. Dallamilag egy jellegtelen fos. Hangszerelés? Kevéske” – osztotta meg véleményét Dopeman saját blogján.

A rappernél annyira kiverte a biztosítékot a dal, hogy Ákos egész munkásságát kétségbe vonta. Sőt, szerinte még az a Kossuth-díj is túlzás, melyet nemrég utaltak oda a zenésznek. „Hősiesen operetténekelni a semmit. Az emberek meg majd belemagyarázzák a megmondást. Szinte megerőszakolja a zenét a kezdetek óta. Ez kapott Kossuth-díjat? Pfff…” – nyilvánította ki véleményét Dopeman, aki Demjén Ferenc munkásságát sem méltatta sokra legfrissebb blogbejegyzésében.

Dopeman korábban a kormányfőt sem kímélte. A kétharmados többségre sokszor hivatkozó miniszterelnököt a rapper arra emlékezteti egyebek mellett, hogy szerinte a „2/3 az erre csak legyint”, Orbánt pedig immár utálja a nép. Dopeman korábban már beígért daláról, azt írta: az Elnök úr már keverődik, “a halálos ítéletemen pedig már gondolkoznak…”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik