Forma-1

Itt történt Schumacher balesete

Térképen mutatjuk meg azt a helyszínt ahol síbalesete után megtalálták Michael Schumachert. A világhálót elöntötték a jókívánságok. Videó.

Továbbra is életveszélyes állapotban van Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta az Alpokban történt vasárnapi síbalesete után. De lássuk, hol is történt pontosan a baleset.

A hegyi mentőszolgálatot 11 óra magasságában értesítették vasárnap, miután a 2783 méter magasan lévő Saulire és Biche pályák között a világbajnok, nyomában a 14 éves fiával megpróbált átsíelni, vélhetően a szűz havon. Schumacher sisakot viselt, a balesetet követően magánál volt. A hegyi mentők két-három perc alatt értek a helyszínre, ahonnan Schumacher kérésére azonnal mentőhelikopterrel – amely kevesebb, mint 15 perc alatt ért a helyszínre – kórházba szállították – számolt be a Bild.de. A síparadicsom igazgatója szerint az egykori versenyző tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították.

Az albertville-i kórházba 11.53-kor érkezett, innen 12.45-kor vitték át a grenoble-i klinikára.

Forrás: twitter

A rajongói közül többen is a kórház kapujában virrasztanak, és a világhálót is ellepték a hétszeres világbajnokért aggódó ismerősök, ismeretlenek jókívánságai.

Az autóversenyző hivatalos honlapja összeomlott a nagy érdeklődés miatt, e cikk írásakor is elérhetetlen. A különböző közösségi oldalakon azonban több tucat a versenyzőt biztató, imádkozó üzenet jelent meg.

A világbajnok utódja Sebastian Vettel, aki példaképeként, apjaként tekint Scumacherre több üzenetet is megfogalmazott twitter oldalán. Úgy fogalmazott: “Minden állomásomon mellettem volt és lesz!”

Szinte valamennyi egykori és jelenlegi Forma-1-es pilóta üzent Michalenek. Az éveken át mögötte autózó egykori csapattársa, a brazil Felipe Massa imádkozik érte.

A tágan vett F1 világon túl labdarúgók, teniszezők, kosárlabdázók, szinte az egész sportvilág üzent. Többek közt a német válogatott Jerome Boateng és a spanyol válogatott Roberto Soldado röviden posztolt,

míg a teniszező Sabine Lisicki hosszabban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik