Foci

Edzés közben összeesett és meghalt az elefántcsontparti focista

30 éves korában meghalt Cheick Tioté, írja a Guardian. Az 52-szeres elefántcsontparti válogatott játékos, aki a pekingi Enterprises csapatát erősítette edzés közben esett össze. Mint kiderült, szívrohamot kapott.

Az ügyfelem, Cheick Tioté ma elhunyt, miután összeesett edzés közben. Többet nem tudunk mondani ebben a pillanatban, arra kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a család gyászát

– idézi a lap a játékos ügynökét, Emanuele Palladinót.

Tioté hazájában, a Bibo csapatában kezdett el focizni, majd Belgiumba igazolt, az Anderlechthez. Játszott Hollandiában, a Rodánál (kölcsönben), majd a Twenténél, onnan ment a Newcastle Unitedhez 2010-ben, idén februárig erősítette az angol együttest, ahol a szurkolók egyik kedvence volt a védekező középpályás. A télen igazolt pekingi csapatához.

Kétszeres belga bajnok és egyszeres holland bajnok volt.

A válogatottban 2009-ben mutatkozott be és 2015-ig összesen 52 mérkőzést játszott, egy gólt szerzett. 2015-ben megnyerte hazája válogatottjával az Afrika Kupát. Játszott a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is.

Tioté egy gólt szerzett a Newcastle-ben, de az hatalmas volt, az Arsenalnak lőtte 2011 februárjában, 4-0-s hátrányból jött fel 4-4-re csapata, ez volt az egyenlítő találat:

Fotó: Europress/AFP/Issouf Sanogo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik