Élet-Stílus

Videón a bajbajutott szarvasgida kockázatos kimentése egy alaszkai tóból

Spencer Warren / Facebook
Spencer Warren / Facebook
Komoly rizikót vállalt az alaszkai Spencer Warren, amikor úgy döntött, segíteni fog egy bajba jutott szarvasgidán. A történet szerencsére jó véget ért.

Egy stég és egy hidroplán közötti vékony résbe szorult be egy szarvasgida június 14-én hajnalban az alaszkai Beluga tavon. Spencer Warren, aki egy helyi túraszervező cégnél dolgozik, reggel fél hétkor fura hangokra figyelt fel, először azt hitte, egy madár rikoltozik, de hamarosan rájött, hogy a bajbajutott gida kér kétségbeesetten segítséget – írja az AP.

Warren tudta, hogy közelben kell lennie a gida anyjának is, aki komoly veszélyforrás lehet. A múlt hónapban egy gidáit védő nőstényszarvas megölt egy fotóst a közelben. A férfi szeretett volna segíteni a gidán, de félt az anyjától. Warren végül felhívta tanácsért a főnökét, aki értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező rendőrök az anyaállat és a beszorult gida között álltak meg az autójukkal, majd Warren az egyik rendőr segítségével egyszerűen kiemelte a vízből a gidát, aki néhány perc múlva csatlakozott az anyjához és a testvéréhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik