Sport

Kizárták a magyar váltót a vizes Eb-n

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Nem várt eredményekkel, visszalépésekkel és egy kizárással folytatták a magyar úszók csütörtökön délelőtt a belgrádi úszó Európa-bajnokságot, derül ki az MTI összefoglalójából.

Férfi 200 méter gyorson három magyar volt érdekelt, de egyikük sem jutott középdöntőbe, a 200 méter pillangó olimpiai bajnoka, Milák Kristóf – aki az esti programban a 100 méter pillangó fináléjában úszik – 1:49.06 perccel a 20., Márton Richárd 1:49.11-gyel a 22., Kovács Attila 1:49.71-gyel a 30. helyen fejezte be.

Női 100 méter pillangón Komoróczy Lora visszalépett, így csak Ugrai Panna képviselte a magyar színeket: a 19 éves versenyző 59.48 másodperccel, összesítésben a tizedik idővel továbbjutott. Ugrai szerdán a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként országos csúccsal nyert aranyérmet.

Férfi 50 méter háton is lefeleződött a magyar indulok száma: Telegdy Ádám lázas betegség miatt lépett vissza, és Kovács Benedek sem vállalta végül a sprintszámot. Kós Hubert és Jászó Ádám egy futamba került, a 200 méter hát világbajnoka egyéni csúcsát (25.59) megjavítva 24.96-tal csapott célba, honfitársa pedig 25.22-vel, eddigi legjobbját hét századdal felülmúlva zárt. A két magyar így a negyedik és a nyolcadik helyen jutott tovább.

Női 200 méter mellen Békési Eszter ugyan messze elmaradt egyéni legjobbjától (2:25.49), de 2:30.63-as idejével így is 11. helyen ott lesz a középdöntőben.

A férfi 4×100 méteres gyorsváltók két előfutamából a magyarok Mészáros Dániel, Magda Boldizsár, Szabados Bence, Jászó Ádám összeállításban hetedik helyen bejutottak volna a fináléba,

Jászó korai váltása (tekintélyesnek mondható, hat századmásodperccel indult korábban) miatt azonban kizárták a stafétát.

Kapcsolódó
Hosszú Katinkáék cápadresszes rekordját döntötte meg a magyar váltó, Eb-aranyt ért
Szerdára is bőven jutott magyar éremből a belgrádi vizes Európa-bajnokság medencés versenyeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik