Belföld

Jogerősen négy évet kapott a gimnazista, aki vécépapírt tömött az újszülött gyermeke szájába, majd átdobta a szomszédba

Jogerősen is négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla, azt a mezőkövesdi középiskolába járó emődi tinilányt, aki vécépapírt tömött az újszülött gyermeke szájába, majd átdobta a szomszédba.

Az ítélőtábla közleménye szerint a lány 2022 márciusában egy közösségi oldalon ismerkedett meg egy 20 éves férfival, akitől teherbe esett; a férfi ezután megszakította a kapcsolatot vele. Az emődi lány titkolta terhességét és orvoshoz sem járt.

Tavaly februárban a házuk hátsó udvarán szülte meg gyermekét, majd miután elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, átdobta a szomszédos ingatlanra, majd visszament a lakásba. A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A 15 éves lányt kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét.

Kapcsolódó

Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.

A lány a folytatólagos kihallgatása során azt mondta, hogy nem kapott megfelelő tájékoztatást a fogamzásgátlásról, s eleinte nem is tudatosult benne az, hogy terhes. Amikor pedig rájött erre, akkor tagadta és titkolta a terhességét. Azt mondta, hogy el akart bújni a világ elől, hogy senki se tudja mi történt vele, s önkívületi állapotban volt akkor, amikor átdobta a babát a szomszédba. A táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik