Foci

Cristiano Ronaldo hihetetlen rekordokat ért el a BL-döntő megnyerésekor

Szombaton Cristiano Ronaldo vezérletével történelmet írt a Real Madrid együttese, ugyanis 4-1-re legyőzte a Juventus csapatát a fináléban, ezzel a BL 1992-es elindulása óta az első csapat, amelyik megvédte címét. Sikerével 12. alkalommal hódította el a rangos trófeát, Ronaldo pedig negyedszer emelhette magasba Európa legnagyobb presztízsű serlegét.

Négy BL-cím is megsüvegelendő teljesítmény, ám a portugál klasszis ezen kívül is elképesztő rekordokat tudhat magáénak. Ronaldo például az első játékos, aki három fináléban is eredményes tudott lenni és sorozatban ötödik alkalommal lett gólkirály. Itt még nincs vége a rekordoknak, Ronaldo szerezte a legtöbb gólt egy BL-idényben, a 2013-14-es kiírásban 17-szer volt eredményes. Az idei szezonban csak az egyenes kieséses szakaszban 10-ig jutott. Nem csoda, hogy a BL történetének legeredményesebb góllövője a portugál, összesen 105-ször szomorította az ellenfeleket.

Nemzetközi karrierje is emlékezetes marad, első játékosként volt eredményes négy Európa-bajnokságon, Michel Platinivel együtt a legtöbb gólt szerezte Eb-ken (kilencet), sőt a legtöbb mérkőzés is az ő nevéhez fűződik az Eb-k történetében, 21-nél jár a Real támadója.

Talán mondanunk sem kell, hogy a válogatottban is Ronaldo tartja a rekordot (71 gólt szerzett) és emellett ő büszkélkedhet a legtöbb válogatottsággal, 138-szor képviselhette Portugáliát a madridiak hetese.

A szombati BL-döntőben pedig 600. hivatalos mérkőzésen lőtt, fejelt gólját is megszerezte karrierje során.

Cristiano Ronaldo rekordjai:

3 – első játékosként volt eredményes három BL-döntőben
4 – első játékosként volt eredményes négy Európa-bajnokságon
4 – négy BL-serleget nyert
5 – sorozatban ötször lett a BL gólkirálya
9 – Michel Platinivel együtt a legtöbb gólt szerezte Eb-ken
17 – a legtöbb gól egy BL-szezonban (2013/2014)
21 – a legtöbb mérkőzés Eb-ken
71 – a legtöbb gól a portugál válogatottban
105 – a legtöbb gól a BL-ben
138 – a legtöbb válogatottság Portugáliában
600 – ennyi gólt szerzett a nemzeti csapatban és klubjaiban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik