Foci

Zinedine Zidane álmodni sem tudott volna szebb évet

Massimiliano Allegri azt mondta, visszatérnek. Edzői nyilatkozatok a Real Madrid történelmi Bajnokok Ligája-győzelme után.

Zidane: Történelem volt ez a javából

Zinedine Zidane másfél éve irányítja a Real Madridot, ehhez képest már a második Bajnokok Ligáját nyeri az együttessel és öles léptekkel halad afelé, hogy edzőként is akkora klasszis legyen, mint amekkora játékosként volt.

Erre még korábban senki sem volt képest, címet védeni a Bajnokok Ligájában. Nekünk most sikerült. Történelmi nap ez a szurkolók, a jómagam és az egész Real Madrid-család számára. De a dolgok már csak olyanok, hogy jövőre még nehezebb dolgunk lesz, keményen kell majd dolgoznunk, hogy még egyszer nyerjünk. Most remekeltünk, megérdemelten nyertük meg a döntőt. Fantasztikus év van mögöttünk, álmodni sem lehetne szebbet.

Zidane a meccsről elmondta azt, amit mindenki láthatott a saját szemével: eleinte voltak problémáik, de aztán a második félidőben ellenfelük fölé nőttek, akkor nyerték meg a meccset.

Allegri: Visszatérünk

Massimiliano Allegrinek tele lehet a hócipője a spanyol csapatokkal. Az elmúlt három évben kétszer juttatta el csapatát a BL-döntőbe, 2015-ben a Barcelona 3-1-re, szombaton a Real Madrid 4-1-re győzte le őket. Nem meglepő, hogy nem eresztette bő lére a mérkőzés utáni értékelését.

Nem hiszem, hogy a Juventus egy korszak végére ért volna. Buffon lesz jövőre is a kapusunk, Barzagli is maradni fog még legalább egy évet. Ezek a játékosok még mindig képesek fejlődni, és erre szükség lesz az egész csapattól, ha nagyobb sikereket akarunk elérni. Most pihenőre van szükségünk, nekem is, aztán visszatérünk újult erővel. A labdarúgásban mindig kapsz újabb esélyt, erre törekszünk a következő szezonban.

Eredmény – Bajnokok Ligája, döntő

Millenium Stadion (Cardiff), Játékvezető: Felix Brych (német)

Juventus (olasz) – Real Madrid (spanyol) 1-4 (1-1)

Juventus: Buffon – Barzagli (Cuadaro, 66..), Bonucci, Chiellini – Alves, Pjanic (Marchisio, 71.), Khedira, Sandro – Dybala (Lemina, 78.) – Higuaín, Mandzukic

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos (Morata, 89.), Casemiro, Modric – Isco (Asensio, 82.), Benzama (Bale, 77.), Ronaldo

Gólszerző: Mandzukic (27.) illetve Ronaldo (20., 64.), Casemiro (61.), Asensio (90.)

Sárga lap: Dybala (12.), Pjanic (62.), Sandro (70.), Cuadrado (72.) illetve Ramos (31.), Kroos (53.), Asensio (90+1.)

Piros lap: Cuadrado (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik